Üçüncü deprem bekleniyor

Yerbilimciler, Endonezya’da dün gece denizin altında meydana gelen ve yüzlerce kişinin öldüğü depremin, Asya genelinde yıkıcı dev dalgalara yol açan 26 Aralık’taki yer sarsıntısının neden olduğu jeolojik gerilimin sonucu olduğunu bildirdiler.

Bilimadamları, aynı bölgede üçüncü bir depremin beklendiği uyarısında da bulundu.

BÖLGEDE 194 TÜRKCELL ABONESİ VAR

Turkcell Kurumsal İletişim Bölüm Yöneticisi Zuhal Şeker, yaptığı açıklamada, depremin ardından bölgeyi taradıklarını ve müşterilerin tespit edilmesine yönelik çalışma sonucu Endonezya’da 194 Turkcell abonesi belirlediklerini bildirdi.

Çağrı merkezi çalışanlarının sinyal alınan aboneleri aramaya başladığını kaydeden Şeker, “Aralık ayındaki depremden dolayı tecrübeliyiz. Depremin esas vurduğu bölgedeki aboneleri arıyoruz. Aramalar, abonelere ulaşıncaya kadar devam edecek. İsteyen müşterilerimizin ailelerine sağlık durumlarıyla ilgili bilgiyi buradan bizler aktaracağız” diye konuştu.

ÖLÜ SAYISI BİLİNMİYOR

Endonezya’nın Nias Adası’nda enkaz altında kalan yaklaşık 330 kişinin cesedi çıkarıldı. Ulusal Felaket Yardım Koordinasyon Ajansı’ndan yapılan açıklamada, enkaz altında daha çok ceset olduğunun tahmin edildiği ve ölü sayısının artmasından endişe edildiği bildirildi.  Yetkililer, 100’ü Simeulue adası, 300’ü de Nias adasında olmak üzere toplam 400 kişinin öldüğünün doğrulandığını açıklamıştı.

Nias adasında, depremin merkez üssüne çok yakın olduğu için çok sayıda kişinin yaralandığı ve yüzlerce evin yıkıldığı bildirilmişti.

İLGİLİ ARAŞTIRMA: Nükleer denemelerin faturası: Doğal felaketler

İLGİLİ HABER: Endonezya’da 8.7 büyüklüğünde deprem

ENDONEZYA İLE İLGİLİ VERİLER

1101970cookie-checkÜçüncü deprem bekleniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.