“Önce dönüp kendi ülkene bak”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, ne Osmanlı padişahlarının ne de Türkiye Cumhuriyeti başbakanlarının hiçbir zaman Batı’nın diliyle konuşmadığını söyleyerek, “Hiç kimse Batı’nın egemen güçlerinin dilini kullanarak Orta Doğu’ya seslenmedi. Bunu yapan tek bir kişi var onun adı da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Suriye ile ne alıp veremediğimiz var? Efendim, Suriye’de demokrasi yokmuş Recep Tayyip Erdoğan ona kızmış. Senin ülkende demokrasi var mı, önce sen dönüp kendi ülkene baksana” dedi.

CHP 11. Kadın Kurultayı Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda toplandı. Divan Başkanlığı’na Gülsün Bilgehan’ın seçildiği kurultaya Tunus Cumhuriyet Partisi lideri de katılıyor. Kurultayda Ergenekon davasının tutuklu sanıklarından CHP Zonguldak Milletvekili Mehmet Haberal ve CHP İzmir Milletvekili Mustafa Balbay’ın da birer mesajı okundu.

Kurultay’da konuşan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kadın kotasını ve gençlik kotasını artırdıklarını belirterek Uludere annelerinin yaşadığı dertleri, sıkıntıları sadece annelerin bilebileceğini söyledi. “Mücadelemize devam edeceğiz” diyen Kılıçdaroğlu, “Silivri Toplama Kampı’nda yüzlerce insanımız var. Haksız yere tutuklananlar var” diyerek, Silivri hapishanesinin Silivri Kütüphanesi’ne döndüğünü söyledi.

“CHP iyi muhalefet yapamıyor” sözlerine inanılmaması gerektiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, CHP’nin gecesini gündüzüne katarak en ciddi muhalefeti yapan parti olduğunu kaydetti. Partililere “Gittiğiniz her yerde aile sigortasını anlatın” diyen Kılıçdaroğlu, “Çünkü çocukların yatağa aç girmesini engelleyecek tek proje budur. Kadının başını eğdirmeyecek tek proje budur” diye konuştu.

“SENİN ÜLKENDE DEMOKRASİ VAR MI, ÖNCE SEN DÖNÜP KENDİ ÜLKENE BAK”

Konuşması sırasında Suriye konusuna da değinen CHP lideri, “Suriye konusunda savaş istemediğimizi, sadece Suriye ve Türkiye ile değil, bölgemizde ve dünyamızda da savaş istemediğimizi her yerde defalarca dile getirdik” diyerek hiçbir Osmanlı Padişahı’nın ve Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı’nın Batı’nın diliyle konuşmadığını söyledi. Kılıçdaroğlu, “Hiç kimse Batı’nın egemen güçlerinin dilini kullanarak Orta Doğu’ya seslenmedi. Bunu yapan tek bir kişi var onun adı da Recep Tayyip Erdoğan’dır. Suriye ile ne alıp veremediğimiz var? Efendim, Suriye’de demokrasi yokmuş Recep Tayyip Erdoğan ona kızmış. Senin ülkende demokrasi var mı, önce sen dönüp kendi ülkene baksana” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, pilotların otopsi raporlarının açıklanmasını isteyerek, “Bizim bir jetimiz düşürüldü. Uluslararası hava sahasında düşürüldü. Bize verilen bilgi bu. Ama bu jetimizin düşürülmesiyle ilgili hala pek çok karanlık nokta var. Otopsi raporunun biran önce açıklanmasını ve halkın önüne konulmasını istiyoruz. Nasıl öldürüldü pilotlarımız öğrenmek istiyoruz. Bir Amerikan gazetesi bir iddia da bulundu, bu iddia şuana kadar ne ABD tarafından ne de uluslararası başka bir kuruluş tarafından yalanlanmadı. Bu konunun da açıklığa kavuşmasını isteriz” diye konuştu.

Hükümetin halkı aydınlatma görevi olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, bu olayın takipçisi olacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, Rusya ve ABD’ye Türk jetinin düşürülmesiyle ilgili ellerindeki bilgileri açıklaması çağrısında bulunarak, “Çağrım şuydu; Rusya’nın , ABD’nin ve İngiltere’nin ellerindeki bilgileri kamuoyuna açıklayın diye çağrıda bulunduydum. Şuana kadar ne Başbakan ne de başka biri böyle bir çağrıda bulunmadı. Şuan yineliyorum. Rusya’nın, ABD’nin ve İngiltere’nin ellerindeki bilgileri paylaşmalarını istiyorum. Bunu yaptıklarında birçok nokta açıklığa kavuşacak” şeklinde konuştu.

TUTUKLU MİLLETVEKİLLERİ

Cumhuriyet tarihinde ilk kez seçilmiş milletvekillerinin bir yasama yılını hapiste geçirdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Yurdunu seven, ülkesini seven, milli iradeye saygı duyan herkesin bu garip olaya, bu garip olguya isyan etmesi gerekiyor” dedi.

Kılıçdaroğlu, daha sonra genel başkanlık için adaylığını koyan 3 kişiyi sahneye davet ederek, “Bir yerde tek aday varsa, orada demokrasi yoktur” diyerek CHP’nin kurultayda 3 adayı olduğunu söyledi.

KILIÇDAROĞLU’NA PROTESTO

Ahmet Taner Kışlalı Spor Salonu’nda konuşmasını sürdürdüğü sırada ise ufak bir protesto gerçekleşti. Gazetecilerin bulunduğu bölümde üç kişilik bir grup Kılıçdaroğlu aleyhine slogan atıp, bağırması üzerine etraftaki partililerden tepki gördü. Ufak çaplı bir arbedeye neden olan protesto sırasında, grubun Kılıçdaroğlu’na “Anayasa masasından kalk” şeklinde bağırdığı duyuldu. Grubun ayrıca üzerinde Kılıçdaroğlu’nun resmi bulunan bir bayrağı kırdıkları görüldü.

1348200cookie-check“Önce dönüp kendi ülkene bak”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.