Önce kendi maaşlarını indirdiler

Bu girişim, rekor bütçe açığının aşağı çekilebilmesi için ülkenin içmeye hazırlandığı acı ilacın işareti oldu.

Merkez sağdaki Muhafazakarlar ile Liberal Demokratlar’ın vereceği ilk önemli sınav rekor bütçe açığını aşağı çekmek olacak. Yeni hükümet, İngiltere’nin dev bütçe açığıyla mücadele amacıyla amacıyla bu yıl derhal kamu sektöründen dokuz milyar dolar kesintiye gidileceğini ilan etmişti. Kabine bu konuda ilk adımı kendi maaşlarıda oynama yaparak attı.

Bakan maaşlarında yapılan indirimin ardından Başbakan David Cameron’un yıllık maaşı 150 bin sterlinden 142 bin 400 sterline düşerken, bakanların eline de 135 bin sterline yakın maaş geçecek.

Ülkenin yeni Başbakanı David Cameron, daha önce de bakanların kabine toplantılarına gelirken cep telefonu kullanmalarını yasaklamıştı.

Yeni hükümette ilk kez Müslüman bir kadın bakanın yer alması da hükümetin dikkat çeken kararlarından biri oldu.

İLK MÜSLÜMAN BAKAN

Kabinede dört kadın bakan görev alıyor. Yeni hükümetin içişleri, çevre ve Galler’den sorumlu bakanları kadın. Ayrıca Muhafazakar Parti’nin Eşbaşkanı Barones Sayeeda Warsi, Devlet Bakanı sıfatıyla kabinede yer alıyor.

Pakistan kökenli bir aileden gelen 39 yaşındaki Warsi böylece Britanya hükümetinde yer alan ilk Müslüman kadın oldu. Warsi aslen hukukçu.

FOTOĞRAF: Britanya’da yeni hükümet Başbakan David Cameron liderliğinde ilk toplantısını yaptı.

832240cookie-checkÖnce kendi maaşlarını indirdiler

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.