İncil bilmeyene ‘çift dikiş!’

İncil, edebiyat derslerinde 1 numaralı başvuru kaynağı olmaya hazırlanıyor. ABD üniversitelerinde yapılan araştırmaların sonuçlarına göre, İncil bilmeyen edebiyat öğrencilerinin yanı sıra felsefe, sosyoloji, tarih ve sanat öğrencilerine de, bundan böyle, diploma zor görünüyor.

Indiana’daki Purdue Üniversitesi’nin “The Exponent” yayın organınca derlenmiş araştrıma sonuçlarına göre, adı çok bilinen 39 edebiyat profesöründen 38’i İncil olmaksızın edebiyat olmaz, görüşünde oy kullandı.

İncil’in Batı Edebiyatı’nın temel unsuru olduğu savında bulunan edebiyat hocalarına bakılırsa, İsa Peygamber’in mucizeleri okunmadan Shakespear anlaşılamazdı. Bu görüşe sahip olanlardan Profesör Anna Astell, “Örneğin, John Milton’un Kaybolan Cennet adlı klasik kitabı için İncil koşulsuz olarak gereklidir” dedi.

ABD’de fanatik dinsel eğilimlerin 11 Eylül olayından bu yana artmakta olduğu gözlendiğinden, bu araştırmanın sonuçları süpriz olarak değerlendirilmiyor. Bununla beraber, özgür düşüncenin içinde bulunması gereken edebiyatın Hıristiyanlığa bağlanmasını, şiddetle eleştirenler de görülüyor.

 

 

1131250cookie-checkİncil bilmeyene ‘çift dikiş!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.