Önder: Tek yol var o da…

BDP Milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ertuğrul Kürkçü, Levent Tüzel ve Sebahat Tuncel Taksim’de dün yaşanan olaylarla ilgili açıklamalarda bulundular.

İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder Başbakan Erdoğan ve çeşitli bakanların yaptığı ‘faiz lobisi’ açıklamalarını eleştirerek şunları söyledi, “Yeni bir türkü çıktı faiz lobisi diye. Hükümet ne öneriyor kredi çekip geri mi ödemeyelim? Buradaki insanlara kredi de veren bulunmaz ki! Varsa böyle bir şey vergi koy al tedbirini. Buradaki her genç, her kadın artık yeter diyor. Hükmedenlerin önünde tek yol var: Saygı duymak ve ciddiye almak! Buradaki ağaçlara ve insanlara hiç kimse dokunamaz. Buradaki eylemin niteliğine kimse halel getirmemeli.”

Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü de, halkın Gezi Parkı için talepleri yerine getirilmeden sorunun çözülemeyeceğini vurgulayarak, “Bütün gözaltına alınanlar serbest bırakılmalı. SDP’ye yönelik baskıya son verilmeli” dedi.

İstanbul Milletvekili Levent Tüzel ise şunları söyledi, “Burada insani, haklı, demokratik taleplerden kaynaklanan bir meşruiyet var ve halk bundan sahipleniyor. Hükümet ve Başbakan’ın ise faiz lobisi çarpıtması var. Vali saldırının devam edeceğinin işaretini verdi. Burada marjinal gruplar, istihbarat örgütleri yok burada haklı taleplerine sahip çıkan halk var, onun sanatçıları, aydınları var. Marjinal gruplar diyerek bir arada direnenleri bölme çabalarına kimse prim vermeyecek, şiddeti kışkırtan hiçbir girişime de kimse izin vermeyecek. Bu direnişi başarıyla sonuçlandırmak buradaki arkadaşların hepsinin eseri olacak… Biz de yanlarında olacağız.”

1385340cookie-checkÖnder: Tek yol var o da…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.