Ne kadar vicdanın var Rice?

Zühri, Filistin Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, Rice’ın ziyaretinin, Ortadoğu’da İsrail-Amerika hegemonyasını güçlendirmeyi amaçladığını söyledi. Zühri, Amerikan hükümetinin İsrail işgalini desteklemekle kalmayıp, aynı zamanda Filistin’e karşı saldırıların aktif bir ortağı olduğunu öne sürdü. Zühri, “Bu gerçek, Arap ve Müslüman ülkelere ABD ile ilişkilerinde bu perspektiften hareket etmeleri zorunluluğunu getiriyor” dedi.

Sami Ebu Zühri, tam bir ay önce kaçırılan İsrailli asker Gilad Şalit’in serbest bırakılması konusunda bir anlaşma olasılığı ile ilgili soruya karşılık, İsrail’i, çeşitli arabulucuların tüm önerilerini reddederek sorun yaratmakla suçladı.

RİCE’IN ORTADOĞU TURU

Rice, Orta Doğu’daki diplomatik misyonunun ikinci gününde ‘kalıcı prensiplere’ dayalı barış istediğini açıkladı.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert’le görüşen Rice İsrail’e dün akşam geç saatlerde vardı ve İsrail Dışişleri Bakanı Tzipi Livni’yle bir araya geldi.  ABD Dışişleri Bakanı, kendi deyimiyle “kalıcı prensiplere” dayalı bir barışı görmeyi arzuladığını söyledi. Condoleezza Rice İsrail’den önce, beklenmedik şekilde Beyrut’a gitmiş, Lübnan Başbakanı Fuad Siniora’yla iki saat süren bir görüşme yapmıştı. Fuad Siniora, İsrail’in derhal bir ateşkesi kabul etmesini istiyor.

BBC’nin yorumuna göre Rice’ın İsraillilere, Güney Lübnan’da Hizbullah militanlarına yönelik askeri operasyonlarını sürdürmeleri için ülkesinin kendilerine izin verdiğini söylediği anlaşılıyor.

Condoleezza Rice İsrail’deki temasları sonrası Ramallah’a geçip Filistin Yönetimi lideri Mahmud Abbas’la görüşecek.

1132790cookie-checkNe kadar vicdanın var Rice?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.