‘Ne yağcıyız ne de yağ satarız’

Yağcılar Belde Belediye Başkanı Nazım Bakış, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Muş’a 35 kilometre uzaklıktaki ve 1992 yılında belediye statüsüne kavuşan beldede yaşayanların Yağcılar adından rahatsızlık duyduklarını söyledi.


Beldelerinde ne yağ üretimi ne de yağ satışı yapıldığını ifade eden Bakış, “360 haneli 3 bin 600 nüfuslu beldenin adının değiştirilmesi için çalışma başlattık” dedi.


Beldenin adının değiştirilmesi için belediye meclisinden karar çıkaracaklarını belirten Bakış, şunları kaydetti:


“Belde halkı Yağcılar adından oldukça rahatsız. Bizden önceki belediye başkanları da 2 defa belde adının değiştirilmesi için çalışma yapmışlar. Fakat başarılı olamamışlar. Belediye meclisi olarak ad değişikliği için karar alıp bunu Valilik ve İçişleri Bakanlığına göndereceğiz.”


Beldenin eski isminin Avran olduğu hatırlatan Bakış, “Biz beldemizin isminin Evren olarak değiştirilmesini istiyoruz. Eğer bu teklifimiz kabul edilmez ise Esentepe ismini önereceğiz” diye konuştu.


Kültür Mahallesi Muhtarı Abdurrahman Yıldırım ve Yeşilevler Mahallesi Muhtarı Halil Ayverdi de her gittikleri yerde “Sizler yağcısınız laflarını duymaktan bıktık” dediler.


Belde halkının Yağcı adından rahatsızlık duyduklarını ifade eden muhtarlar, “Beldemizin adının kısa sürede değiştirilmesinden yanayız. Yağcı adının Yeşilova olarak değiştirilebilir” önerisinde bulundular.

1056370cookie-check‘Ne yağcıyız ne de yağ satarız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.