‘Ne yaparsanız yapın, Batı İsrail’in yanında’

Yazar ABD ve Batı’nın son saldırı krize bakışlarını irdeleyerek, “Bush yönetiminin tepkisi ve Gordon Brown’ın anmaya değmeyecek pısırıklıktaki uyarısı, Araplar için yıllardır bildikleri bir şeyi yeniden hatırlatıyor: ‘Hasımlarınıza karşı ne kadar mücadele ederseniz edin, Batı her zaman İsrail’in yanında olacaktır. Her zaman olduğu gibi bugün de Gazze’deki kan gölünün sorumlusu yalnızca şiddetten anlayan Araplardır” yorumunu yaptı.

Fisk liderlerin İsrail’e bakışını şöyle anlattı:

“1948’den bu yana İsraillilerden bu zırvaları; Arap milliyetçileri ve İslamcılardan da, ‘siyonistlerin ölüm arabası devrilecek, Kudüs özgürleştirilecek’ yalanlarını dinledik. Tabii Baba Bush’tan oğluna, Clinton’dan Blair ve Brown’a kadar Batılı liderlerden de taraflara itidal çağrıları. Sanki hem Filistinliler hem de İsrailliler F-18 savaş uçakları, topçu bataryaları ve Merkava tanklarına sahip… Hamas’ın el yapımı roketleri 8 yılda yalnızca 20 İsrailli’nin ölümüne neden oldu… İsrail savaş uçaklarının bir günlük baskının bilançosu 300 ölü.”

“IRA’YA HAVADAN SALDIRILDI MI?”

İrlanda Kurtuluş Ordusu’nun (IRA) aktif olduğu yıllarda yaşananları anımsatan Fisk, “IRA, Kuzey İrlanda’ya havan topu saldırısı düzenlediğinde, polis karakolları ve protestanlara saldırdığında, İngiliz hava kuvvetleri İrlandalılara bir ders vermek için hava saldırısı düzenleyip 300 sivili mi öldürdü? Hayır. Çünkü dünya bunu suçlanacak bir davranış olarak görürdü, biz kendimizi IRA düzeyine düşürmek istemedik” diye yazdı.

Fisk yazısının sonunda, güvende yaşamanın İsrail’in hakkı olduğunu, ama yaratılan bu kan gölünün İsrail’in istediği güvenliği getirmeyeceğini şöyle aktardı:

“İsrail, 1948’den bu yana hava saldırılarıyla koruyamadı kendini, Lübnan’ı binlerce kez bombaladı, ‘terörizmi’ yok edemedi. İsrail kara saldırısına, Hamas da yeni savaşa hazırlanıyor. Batılı politikacılarımız, korkudan sinmiş halde. Doğu’da bir yerlerde ise, bir mağarada veya bir bodrum katında ya da bir dağın eteklerinde, sarıklı, çok iyi bilinen bir adam (Usama Bin Ladin) gülümsüyor.”

1184030cookie-check‘Ne yaparsanız yapın, Batı İsrail’in yanında’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.