Neden?

Evet kapalı mekanlarda bulunmak, oturmak ve de oyun oynamak yerine başka türlü vakit geçirilsin isteriz. İstemek kifayet etmez. İstediğimiz konularda üzerimize düşeni yapabilirsek uygun davranmış oluruz.
İş yine büyüklere düşüyor. Toplumun hepsini içine alacak şekilde sosyal aktivite düzenlenilmeli ki ,insanlar birbirleriyle kaynaşsınlar. Öyle sadece olmalı demekle bu işlerin düzeleceğine inanmaz insanlar.
Toplumun içinde ki birlik ve beraberlik adına yapılacak en büyük ve faydalı etkinlik sporun dallarıdır. Bunu da insanların kendi başlarına düzenleme imkanı olmaz. Kurumlar vesilesiyle olursa daha yerinde olur.
Önümüzde ki günlerde 22 şubat tarihi itibariyle Gölhisar ilçe milli eğitim müdürlüğümüz ve belediye başkanlığımızın organizesiyle voleybol turnuvası ve masa tenisi karşılaşmaları yapılacaktır.
Bu tür organizasyonlar faydalı mıdır?
Toplumun içinden birisi olarak tabi ki kaynaşma, tanışma ve arkadaşlık konuları açısından değerlendirecek olursak faydalıdır. Faydalıdır dediysek yüzde yüz değil tabi ki.
Ekibimizin bakış açısı çok önemlidir. Geçen turnuvalarda takım oluşturdum. Çalıştık, çabaladık. Takımları kurduk hakikaten çok iyi dostluklarda oldu spor vesilesiyle.Ortaya çok güzel maçlar sergiledik.
Ancak turnuvanın birisinde kendi içimizde ki arkadaşların benim oluşturduğum takımın içinde bir takım oluşturarak beni takım dışına ittiklerini herkes biliyor.
Bu turnuvada takım oluşturdun mu diyenlere ve diyeceklere cevabım hazır. Takımımıza müdahale eden kişilerin kuracakları takımları bekliyorum. Bakalım sahaya çıkarılan takımın kolay mı oluştuğunu, yoksa çok zor olduğunu görmek için oluşturmadım. Öyle hazır kurulu takıma müdahale etmek herkesin işi olduğunu ben zaten biliyorum.
Asıl iş hiç olmayan takımı oluşturmak. Merakla bekliyorum.
Hiçbir takımda da görev almayacağıma söz verdim.
Bu yıl ki turnuvanın dışında izleyici olarak bulunmayı tercih ettim ve edeceğim. İnsan ister istemez kırılıyor. Özellikle güvenerek oluşturmuş olduğunuz kişilerin ayrı havalara girmesi hiçte hoş olmuyor.
İnsanların yaradılışında kazanmak vardır. Ama hayat sadece kazanmak üzerine kurulmamalı. Güzel huylarımızı ve terbiye kültürümüzü yozlaştırmadan insanları kırmadan spor yapmalıyız.
Birlikte olmayı ,birliğin kaynaştırıcı olduğunu biliriz. Yapılan iyiliklere de kötülük yapanlarında kötülüklerinin yanlarına kar olarak kalmaması gerektiğini düşünüyorum.
İnsanların yapmış olduğu organizenin zorluklarından bi haber kişilerin söz sahipliğine soyunması ne kadar doğrudur sizce?
Spor yapmayı severim. Takım oyunlarının faydalı olduğuna inanırım. Ancak kurulan takımın içinde ikilik oluşturanları da hiç sevmem. Takdir duygusundan yoksun, iyilik bilmez, geçmişini unutan sporcuyum diyenlere de öyledir derim.
İnsanlardan tanıştığım birçok kişi spor vesilesiyle olmuştur. Sporun ve sporculuğun o inanılmaz çekim gücüne candan inanırım.
Yalnız şunu da öğrendim ki, gerçek kişiliklerin çok önemli olan sadakatinde sadakatsizliğinde az çok spor vasıtasıyla ortaya çıktığını fark ettim.
Yine öyle ki bazılarının değerini çok mu abartmışız bilemedim. Neyse insan için hayatın her yönünden ders çıkartma imkanı oluyor.
Spor ve sporcu arkadaşlardan birçok kitap okumuş kadar tecrübe de edinmiş oldum. Bu vesileyle voleybol ve masa tenisi turnuvasını düzenleyenlere teşekkür ederim.
Sporcunun da ahlaklı olması en büyük dileğimizdir. Toplumda kaynaşma sağlaması için, hayırlara vesile olsun deriz.

745870cookie-checkNeden?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.