Neden film izliyoruz

Film vardır yönetmeninden dolayı izlersiniz. Film vardır oyuncusuyla konuşuyla izletir kendini. Bazı filmleri de sırf mekanları, giyilen kıyafetleri görmek için izlersiniz. Benim böyle filmler için bir listem var mesela. DVD`lerini kitaplıktan alır alır izlerim.

Devil Wears Prada, The Holiday, Priceless, Emma… Sex and The City 1.

Bu filmlerde her seferinde yeni bir ayrıntı keşfederim . Bu yüzden güvendiğim film kritiklerine bile aldırmam. Kafamdaki resme uyuyorsa tamam.

Sex and the City 2 filmini de sırf bu nedenle büyük hevesle bekledim. Guardian`in filme verdiği yıldız sayısı ikiydi. Ama filme gidiş amacımdan olsa gerek, ilk 15 dakika içinde “1O YILDIZ, 10 YILDIZ!” diye sayıklamaya başlamıştım bile!

Hatırlıyorum da, ben hep böyleydim. Filmlerin dizilerin en heyecanlı yerlerinde ablam ve o zamanki en iyi arkadaşlarımızla `Kadının tokasını gördün mü” muhabbetleri yapardık. Bu yüzden yıllar sonra bile filmlerdeki karakterleri hatırlıyorum, hatta bazı enstantaneleri de, ama sonlarında ne olduğunu hatırlayamıyorum!

“Unutulmayan Kadın “diye bir dizi vardı mesela.. Meksika dizisi mıdır artık, İtalyan dizisi mı bilmem. Kadını kocası timsahlara atmıştı, sonra da onu unutamamış hatta ikinci eşine hayatı zından etmişti. Tanrım, bu dizide kadın oyuncuların giydikleri her pudra rengi, krem rengi kıyafet, incili pırıltılı uzun kolyeler, bob kesim saçlar aklımda… Ama dizinin sonu yok!

“Güzel ve Çirkin” dizisi vardı, bilmeyen yoktur! Çok kaliteli ve heyecanlı bir diziydi . Ama ben yine adamla kadın evlendi mi, o aslant süratlı çirkin adam sonra güzelleşti mı hıııç hatırlamıyorum! Oysa kadının giydiği tüm kazakların bir eşini anneme ordurttuğum hafızamda sapasağlam duruyor!

Şimdi tüm bu anlattıklarımdan sonra, hele bir de Sex and The City 2`yi Londra’da izlerken sinema salonundaki karnaval atmosferinden – filmi izleyenler kabarık etekleri , cafcaflı aksesuarlarıyla oyuncularla yarışıyorlardı- sonra, bana filmin sonunu, hatta konusunu bile sormazsınız diye umuyorum. Ama dekorlar, mekanlar, kıyafetler ve ayakkabılar için bile 10 yıldızdır bu film, vizyondayken gidilir, kaçırıldıysa DVD`si arşiv için alınır.

Sonra mi?

Sonra da sarıir sarılır izlenir!

1605370cookie-checkNeden film izliyoruz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.