Nefes kesen müzikal ayakta alkışlandı

HABER: FARUK ESKİOĞLU, FOTOĞRAFLAR: CEM KAPLAN – Dans gösterileriyle uluslararası üne sahip Kıbrıs kökenli Özgen Özgeç’in Londra’da sahneye koyduğu “Tales of a Sleeping Man- Uyuyan Bir Adamın Rüyaları” müzikali ayakta alkışlandı…

"Tales of a Sleeping Man- Uyuyan Bir Adamın Rüyaları" müzikalinin yaratıcısı tek kişilik dev kültür elçisi Özgen Özgeç
“Tales of a Sleeping Man- Uyuyan Bir Adamın Rüyaları” müzikalinin yaratıcısı tek kişilik dev kültür elçisi Özgen Özgeç

“Tales of a Sleeping Man” 19 Kasım Cumartesi akşamı saat 19.30’da Tottenham’daki Bernie Grant Art Centre’de sahnelendi. Bernie Grant Art Centre’de 200 oturumluk salonun tamamen dolu olduğu gecede kalabalık bir sanatçı ve danscı ekip sahne aldı.

"Tales of a Sleeping Man- Uyuyan Bir Adamın Rüyaları" müzikalinden
“Tales of a Sleeping Man- Uyuyan Bir Adamın Rüyaları” müzikalinden

Koregraf, danscı, dans eğitmeni Özgen Özgeç’in sahneye koyduğu müzikalde Türk kültürünün yanısıra Arap, İran ve İspanyol esintili ezgilerin eşliğinde farklı kültürlerden danscıların toplu ve solo dans gösterileri nefes kesti. Özgen Özgeç, performansın sonunda ayakta alkışlandı.

“Tales of a Sleeping Man”in karegrofisindeki hızlı temposunda sufi ezgilerden Yunus Emre’ye Roman ezgilerinden türkülere, Zeki Müren’den Sezen Aksu’ya Anadolu kültürü tanıtıldı. Tales of a Sleeping Man müzikalinde gitarıyla Olcay Bayır ve Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu da yer aldı.

"Tales of a Sleeping Man- Uyuyan Bir Adamın Rüyaları" müzikali kalabalık bir sanatçı ekipten oluştu
“Tales of a Sleeping Man- Uyuyan Bir Adamın Rüyaları” müzikali kalabalık bir sanatçı ekipten oluştu

GERÇEK BİR KÜLTÜR ELÇİSİ

Gösteri sonrasında sahne arkasında ziyaret ettiğimiz Özgen Özgeç, katılım ve seyircilerin ilgisinden çok memnun olduğunu söyledi. Özgeç, Olcay Bayır ve Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu Başkanı Türkan Nalbantoğlu’na teşekkür ederek projelerinin süreceğini belirtti.

Özgeç çalışmaları hakkında bilgi verirken de “İngiltere’de ve farklı ülkelerde kendi dans gösterilerimin yanısıra dansın kökenini anlamak için hikayeler de eklemek istedim” diyen sanatçı, “Gittiğim ülkelerde amatör dansçıları yetiştirip projelerime alıyorum” diye konuştu.

"Tales of a Sleeping Man- Uyuyan Bir Adamın Rüyaları" müzikalinde farklı kültürlerden dansçılar da yer aldı
“Tales of a Sleeping Man- Uyuyan Bir Adamın Rüyaları” müzikalinde farklı kültürlerden dansçılar da yer aldı

Sanatçı son projesi Tales of a Sleeping Man ile ilgili olarak da şunları söyledi:

“Tales of a Sleeping Man müzikalinde tamamen Türk müziği eserlerine yer eriyorum. İlk olarak ‘Gel Gör Beni Aşk Neyledi’ ile başladım. Bir ses de olsun istedim. Sufi müzikte dönen semazen ile birlikte seslendirmenin de ayrı bir renk katacağını düşündüm. Bizim danslarımıza, Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu sesleriyle katıldı. Türk Kültürünü tanıtan bir gösteri oldu. İlk bölümde Avrupa’dan dansçılar sahne aldı. İkinci bölümde İngiliz bir kadın semazen ve koro katıldı. Zeki Müren’den ‘Gayrı Dayanamam Ben Bu Hasrete’ türküsü ile ağıt dansı yapıldı. Modern dans ile Türk kültürünü buluşturan bir çalışma oldu” diye konuştu.

"Tales of a Sleeping Man- Uyuyan Bir Adamın Rüyaları" müzikalinde Olcay Bayık büyük alkış aldı
“Tales of a Sleeping Man- Uyuyan Bir Adamın Rüyaları” müzikalinde Olcay Bayır büyük alkış aldı

Vatan Kültürel Türk Müziği Korosu Başkanı Türkan Nalbantoğlu da Türk kültürünü farklı kültürlere tanıtan böylesi nitelikli bir projede koro olarak yer almaktan çok memnun olduklarını söyledi.

SAHNE FOTOĞRAFLARI: Cem Kaplan

2030180cookie-checkNefes kesen müzikal ayakta alkışlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.