“Nefret suçlarını polise bildirin”

Ulusal Müslüman Polisler Derneği Başkanı Javid Rana, toplum üyelerinin dini inançlarından dolayı herhangi bir ayrımcılık ya da ırkçılık ile karşılaşırsa derhal polise başvurmalarını istedi.

Ramadan Camii’nin 12 Haziran Salı günü düzenlediği iftar programına, Hackney Belediyesi temsilcileri, Metropolitan ve Hackney’deki polis yetkilileri ile cami cemaati katıldı. Çorapla girilen caminin bir bölümünde halıların muşambayla korunarak yemek masaları konulduğu gözlendi. İftara katılan farklı kültür ve dinlerden temsilciler ve cami cemaati renkli bir resim oluşturdu.

Ramadan Camii Vakıf Başkanı Erkin Güney iftarın farklı din ve kültürlerdeki insanlara Müslümanlığı tanıtmak ve bu önemli günde cemaati birbirleriyle kaynaştırmak amacıyla düzenlediğini açıkladı.

“TEK BAĞIMSIZ CAMİİ BİZİZ”

Ramadan Camii’nin topluma hizmet eden camiler arasında tek bağımsız camii olduğunu vurgulayan Güney, “Bir herhangi bir cemaate bağlı değiliz. Cemaatlerin sponsorluğunu kabul etmiyoruz ve herhangi bir cemaatin de sponsoru değiliz. Burası Müslümanların ibadethanesidir. Bütün dünya Müslümanları buraya gönül rahatlığı ile gelerek ibadetlerini yapabilirler” dedi.

İftar öncesinde kısa bir konuşma yapan Ulusal Müslüman Polisler Derneği Başkanı Javid Rana, nefret suçları, gençler arasındaki çeteleşme ve bıçaklı suçlara dikkate çekerek, “Toplum içinde kim bu suçlara tanık olursa derhal polise başvurmalı ya da mağdurları polise başvurması için cesaretlendirmeli. Polis bu suçlara karşı sıfır hoşgörüyle gerekeni yapacaktır” diye konuştu.

Polis kadrosunda önemli bir sayıda Müslüman polislerin de olduğunu vurgulayan Rana, Ramadan Cami’ye iftar programında polisle cemaati bir araya getirmesinden dolayı teşekkür etti.

Stoke Newington Polis Karakolu’ndan Polis Müfettişi İain Williams da iftar programıyla farklı din ve kültürleri tanımaktan memnun olduğunu belirterek, “Toplumun genel ve kendine özgü sorunlarının çözümünde polis olarak her zaman hizmetteyiz. Bölgemizde yaşayan bütün toplumların huzur içinde yaşamalarını sağlamak bizim görevimizdir” dedi.

İftar öncesi konuşmacılardan İmam Zakkaria Sayed de Müslümanlığın bir barış ve hoşgörü dini olduğunu belirterek, “Allah’a ve insana saygı Müslümanlıkta önemli iki ilkedir. İnsanı ve bütün canlıları da yaratandan dolayı sevmek esastır” dedi.

İmam Zakkaria Sayed, oruçun aç kalmak anlamında olmadığını vurgulayarak, “Asıl olan aç olanları anlamak ve empati kurmaktır” diye konuştu.

Ramadan Camii imamı Nuh Karacan da Ramadan Camii cemaatini Türkiye ve KKTC kökenli Müslümanların yanı sıra farklı ülkelerden gelen göçmenlerin oluşturduğunu söyledi. Karacan, Ramadan Camii’nin toplumdaki ilk camii olduğunu ve bağımsız olmasının da en önemli özelliği olduğunu sözlerine ekledi.

Ramadan Cami Vakıf Başkanı Erkin Güney ve Ulusal Müslüman Polisler Derneği Başkanı Javid Rana
Ulusal Müslüman Polisler Derneği Başkanı Javid Rana, Stoke Newington Polis Karakolu’ndan Dedektif Polis Müfettişi İain Williams ile Ramadan Camii Vakıf Başkanı Erkin Güney
Camidekmi iftarda çok farklı kültürlerden konuklar
Farklı kültürlerden Müslüman kadınlar
İftarda Müslümanlığın temel ilkeleri de anlatılarak önyargılara karşı mücadele edilmesi istendi
Ramadan Camii imamı Nuh Karacan da Ramadan Camii ‘nin bağımsız bir cami olduğunu belirterek toplumca desteklenilmesini istedi
2199670cookie-check“Nefret suçlarını polise bildirin”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.