Neçirvan Barzani görüşmeden memnun

Barzani, başkent Bağdat’ta bölge ile Türkiye heyeti arasındaki diyalogun kendilerini memnun ettiğini belirtti. Bu adımı çok sıcak karşıladıklarını ifade eden Barzani “Biz, mevcut sorunların sadece diyalog yoluyla çözüme kavuşabileceğini her zaman vurguladık, aksine sorunların askeri yolla çözüme kavuşamayacağına inanıyoruz” dedi.


Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Erbil’e davet edilmesi konusuna da değinen Barzani, bu konuda herhangi bir resmi davet olmadığını belirterek, “Bununla ilgili medyada yer alan haberler gerçeği yansıtmıyor” diye konuştu. Barzani, Bağdat’ta Türk ve Kürt yetkililerin görüşmesinde Türk tarafının şart koştuğu yönündeki iddiaları da yalanlayarak, bölge yönetimi ile Türk hükümeti arasındaki ilişkilerin bundan çok daha büyük olduğunu söyledi.


Türkiye başta olmak üzere komşu ülkelerin kendileri için önem arz ettiğini belirten Barzani, PKK’nın bölge topraklarından Türkiye’ye yönelik her türlü eylemine karşı olduklarını yineledi.


“TOPRAKLARIMIZ KULLANILMASIN”


Türkiye ile ilişkilerin sadece komşuluk düzeyinde olmayacağını dikkati çeken Barzani şöyle konuştu:


“Askeri istihbarat çerçevesinde bu ilişkiler kalmayacak. Bence Türkiye ile ilişkilerimiz bundan çok fazladır. Son zamanlarda Türkiye ile aramızda iyi ilişkiler kurulması için adımlar olduğunu hissediyoruz.  Mesud Barzani, Bağdat’ta Türkiye temsilcisi ile görüşme yaptı. Kürt bölgesel yönetimi olarak Türkiye bizim için önemli bir ülkedir. Bizim bölgemizde hiçbir komşu ülkeye karşı topraklarımızın kullanılmasını istemiyoruz ve Türkiye’de bu soruna başka bir çözüm bulunması lazım. Bu sorun askeri yöntemler ile çözülmüyor. Ama biz Türkiye’nin durumunu anlayışla da karşılıyoruz. Bizim topraklarımızın komşu ülkelere karşı kullanılmasını da istemiyoruz…”

1068100cookie-checkNeçirvan Barzani görüşmeden memnun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.