Neler oluyor?

Yolda öldürüyor, karakolda öldürüyor, sol gazete okuyor diyerek İstanbul’un merkezinde bir genç kızı göz altına alıp tehditlerde bulunuyor, solcuların ve işçilerin yaptığı eylemlerde gaz bombalarını orantısız şekilde kullanılıyor, neler oluyor gerçekten?
 
Polis içinde güçlerden bahsediliyor, ramazan aylarında yemekhaneler tamire alınıyor. Hiç duydunuz mu Cuma günleri yapılan şeriat isteriz eylemlerinde polisin zor kullandığını? Başörtüsüne karşı duyarlılıkları ortada, onlara karşı yasalara saygılılar! Yasalar, solcular, Aleviler ve Kürtler olduğunda neden ortadan kalkıyor? Ya da yapılan eylemlerde orantısız güç gözler önünde olmuş olmasına rağmen, güçlü olan suçsuz oluyor? Açılan davalar neden zaman aşımına bırakılıyor? Suçu ve suçluyu bilinçli bir şekilde kollamak ve korumak yasalarda suç olmasına rağmen, bu devlet erki ile yapıldığında neden suç olmaktan çıkıyor? Geçmiş adalet bakanlarından biri Sivas davasında taraf olması,neden suç oluşturmadı, orada suçluları savunan bakana karşı neden her hangi bir dava açılamadı? Neden anayasayı silah zoru ile değiştiren eski emekli generaller hakkında dava açılmadı?
 
Anayasayı ve düzeni bozmak yüzünden bir çok sol görüşlü hakkında davalar açılır ama esas olarak değiştirenler hakkında hiçbir işlem olmaz. Bu durumda yasalarımızda bir ayrımcılıktan söz etmek mümkün olmuyor mu? ‘Yasalar bütün vatandaşlara eşit olarak uygulanır’ diye bir evrensel kural neden bizim ülkemizde uygulanmaz? Neden yasalarda istisna insanlar hep var olmuştur?
 
Dokunulmazlık zırhı neden sınırı olmadan uygulanır? ‘Bazı kişiler haksızda olsa haklıdır’ kuralı geçerli olarak algılanır ve onlara dokunulmaz? Geçenlerde yapılan bir operasyonda hakimin verdiği kararlarda rüşvet olduğu ortaya çıkmış ve tutuklanmıştır, hakimler verdiği kararlarda neden yasalar karşısında sorumlu değiller? Karar verirken bizde neden hep vicdan öne çıkarda, yasalar çıkmaz? Yasalar sıradan vatandaşın günlük yaşam biçimini belirlerken, dokunulmazlara dokunamaz?
 
Ülkemiz büyük bir krizin girdabı içinde ve kurtulmak için mücadele ediyor, fakat bu krizde delikten aşağıya ayrım gözetmeden gittiğimizin farkında değil miyiz? Ne demişti başbakanın danışmanı, lazım oldukça onu kullan, işinize gelmediğinde bırakın delikten aşağıya! O sahibine önerilerde bulunurken, danışmanlığını yaptığı adamı da gözden çıkarabileceğini vurgulamış olmuyor muydu? O gider, gelene danışman olur! Fakat dokunulmazdır, kimse bu konuda dokunmadı?
 
Milletin vekillerin evlilik yaşlarına ve eşleri ile evlendiklerinde eşlerinin yaşlarına bir bakın, ülkemizde sübyancılık oranı ile karşılaşır mıyız? Bizde vekillerin mal varlıkları ile eşleri ile aralarında ki yaş oranı hiç incelendi mi? Bir gazetede yazan biri bir kıza taciz etti diye üstüne gidiliyor, o sadece bir örnek, ondan daha ileri ilişkisi olan yok mu? Evlenildin mi, eşin yaşın önemi kalkıyor mu? 14 yaşında evlenmiş biri, evlendiği için eşinin yaşının önemi kalkıyor ve orada sübyancılık aranmıyor, fakat evlenmemişse eğer sübyancı damgası yeniyor, neden?
 
Son günlerde neler oluyor gerçekten, fabrikalar üretimlerine ara veriyorlar, işçiler işten atılmamak için kölelik yasalarına ve şartlarına boyun eğiyorlar. Komşusunu tanımayan, kulağında mp3 çalar ile dolaşan insana neler oluyor? İşkence için sokakları doldurmayanlar, işkence yapıldığı söylenen ada konuğu için bütün ülkeye ateş vermesi nasıl açıklanır? Bir söylenti mi önemli, olmuş olay mı?
 
Aynı durum darbe olayında gözükmedi mi? 12 Eylül darbesi yapanlar için sokakları doldurmayanlar, 70 milyon ayak ve ortak akıl hareketi adı altında olmayan bir davanın söylentisi için meydanları doldurmadı mı? Bizim ülkemizde olandan daha çok söylenti daha önemli!
 
Suç işleyen suçsuz, suç işleme olasılığı olan suçlu!
 
Nedense suç işleme olasılığı olanlar hep Aleviler, solcular ve Kürtler oluyor! Arada da istisna olarak darbe günlüklerinde adı geçen generaller oluyor, onlarda emekli oldukları için darbe yapma şansları kalmamış! Darbe yapanlar ve suç işleyenler emekliliklerini güvenli evlerinde yaşarken, söylenti ile cezaevine girenlerin ülkesi durumunu yaşıyoruz!
 
Anayasayı değiştirmek suçundan idam edilenler bu ülkede oldu, idam edenlerde anayasayı silah zoru ile değiştirmişlerdi! Suç işleyenler suçsuz olanları idam etmişti! Çünkü suçsuzlar şüpheliydiler, suç işleme olasılıkları vardı!



http://www.cemoezkan.de
http://cemoezkan.blogcu.com

711540cookie-checkNeler oluyor?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.