Neonaziler Napoli’de eşcinselleri hedef aldı

Neonazı gençlerin hedef aldığı genç kız pazar gecesi eşcinsel arkadaşıyla Bellini meydanında buluştu. İki arkadaş sohbet ederken aynı mekanda bulunan dört-beş neonazı eşcinsel genci alaya alarak sataşti. Arkadaşını korumak amacıyla tepki gösteren Maria Luisa, “Neden alay ediyorsunuz, o da hepimiz gibi bir insan” diye uyardı. Bu uyarmanın ardından neonazı gençler genç kızı hedef alarak dövmeye başladılar. Basından ve gövdesinden yaralanan genç kızın bedeninde fırlatılan kesik bir bira şişesi nedeniyle kesikler meydana geldi.

Bellini meydanı Napoli’de lezbiyen ve eşcinsel gençlerin buluştuğu alanlardan biri. Daha önce de aynı meydanda başka eşcinsel gençler neonazilerin saldı rısına uğramıştı. Napoli Eşcinseller Derneği Arcigay Napoli saldırıyı kınayarak, hafta sonu bir protesto yürüyüşü düzenleyeceklerini duyurdu.

Saldırıya tanık olan bazı vatandaşlar genç kızı döven gençlerin çok genç ve saçlarının kazılı olduğunu anlattı.

İtalya’da eşcinselleri hedef alan saldırılar son yıllarda artış göstermeye başladı. 2006 yılında Roma’da iki eşcinsel bir lokalın girişinde aşırı sağcı gençlerin saldı rısına uğramıştı. Aynı yıl ekim ayında ise oturduğu apartmana dönen eşcinsel bir genç , yaşadığı dairenin altının üstüne getirildiğine tanık oldu. Gençin evine zarar veren neonaziler bir duvara gamalı haç çizmişti. Bu yıl ise Milano Verona ve Torino’da yaşanan bazı olaylarda eşcinseller, okul, lokal, restoran gibi farklı mekanlarda sözlü ve fiziki saldırıya hedef oldular. Soruşturmalar eşcinselleri hedef alanların neonazı gençler olduğu gerçeğini yansıttı.

1192800cookie-checkNeonaziler Napoli’de eşcinselleri hedef aldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.