Nereye Payidar Nereye?*

Sarah Palin’in kendisine gözü kapalı biât edenlerden sadece 1 ay içinde topladığı 850 bin Dolar civarındaki seçim bağışı buna işaret gösterildi. Amerikan politikasının uzmanlarına göre henüz seçimlere iki yıl varken, bu ölçüde bir bağış toplanması Obama adına pek hayra yorulacak şey değildi.
Amerikan siyasi sisteminde bir makama aday olan siyasetçinin kampanya masraflarını seçmenlerine yüklemesi onun kazanacağının kanıtı sayılıyor. Zira adayına para veren seçmen sayısı oy garantisi olarak dikkate alınıyor. Bu anlamda Sarah Palin’in son bir aylık bağış toplama atağı bir anda merceklerin üzerine çevrilmesine neden oldu.

Öte yandan bir iki aydır pek ortalıkta görünmeyen Sarah Palin’in yeni saç modeli, makyajı, üstüne başına gösterdiği önem, hatta ojeleri dahi ABD’deki kadınlara yönelik yayın yapan basında derhal başlığa konuldu. Yeniden objektiflere çıkan Sarah Palin gerçekten hem zayıflamış, hem de aktif bir durumda kamera karşısında hazır görünmekteydi.

______________________

*Sarah Palin’in bu gidişâtı, Bilgesu Erenus’un “Nereye Payidar” adlı ve Rutkay Aziz’in yönettiği ünlü tiyatro oyunundaki Payidar rolüne benzetildiğinden, Açık Gazete, haber başlığına bu vurguyu kullanmıştır.

1506420cookie-checkNereye Payidar Nereye?*

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.