‘Netanyahu tavize göz kırptı’

Hükümet kaynaklarına dayandırılan haberde, Netanyahu’nun söz konusu önlemleri ABD Dışişleri Bakanı John Kerry’nin bu haftaki bölge ziyaretinden önce hazırlamaya çalıştığı belirtiliyor.

Filistin lideri Mahmud Abbas’ın ise İsrail’in, barış görüşmelerinin Batı Şeria, Doğu Kudüs ve Gazze’nin İsrail tarafından işgal edildiği 1967 Savaşı’ndan önceki sınırlar temelinde olacağını kabul ettiğini duyurması konusunda ısrar edeceğini söylediği aktarıldı.

Haberde her iki tarafın da büyük Yahudi yerleşimlerinin İsrail tarafında kalacağını kabul ettiği, bunun karşılığında Filistinlilerle toprak değiş-tokuşu anlaşmaları yapılabileceği kaydediliyor.

Haberde görüşlerine yer verilen ABD’li bir yetkili ise, “Bunlar başlangıç adımları. Tarafları masaya oturtabilmek için gereken ilk tavizler. Bu büyük ihtimalle iki halk için, iki devlet öngören barış anlaşması için son şans” diyor.

Habere göre henüz her iki taraf da bu tavizleri doğrulanmasa da her iki taraftan yetkililerin de, Kerry’nin yarın Kudüs’e gitmesinden önce ilerleme kaydedilmesini umduğu söyleniyor.

1387250cookie-check‘Netanyahu tavize göz kırptı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.