Netanyahu: Özür dilemeyeceğiz

Netanyahu, İsrail ordusunun 31 Mayıs’ta Mavi Marmara gemisine düzenlediği kanlı baskında 9 Türk’ün öldürülmesiyle ilgili İsrail devlet televizyonuna dün akşam verdiği demeçte, “İsrail özür dileyemez, çünkü askerleri kalabalık tarafından linç edilmekten kurtulmak için kendilerini savunmak zorundaydı” dedi.

Netanyahu, bu nedenle de gemi saldırısı sırasında zarar görenlerin herhangi bir biçimde tazmin edilmesinin söz konusu olmadığını ifade ederken, “Bununla birlikte, biz olayda insan hayatının kaybından dolayı üzüntü duyuyoruz” diye konuştu.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile İsrail Sanayi ve Ticaret Bakanı Binyamin Ben Eliezer’in Brüksel’de çarşamba günü yaptıkları görüşmeye de değinen Netanyahu, Ben Eliezer’in kendisine Davutoğlu ile görüşme ihtimalinden bahsettiğinde, kendisine, “Git ve görüş” dediğini belirterek, “Önemli olan görüşmenin gerçekleştirilmesiydi. İsrail ve Türkiye için iyi olan, ilişkilerin daha daha fazla zarar görmesinin önlenmesi için yapılan çabadır” dedi.

Netanyahu’nun açıklaması, dün akşamüstü İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman ile görüşmesinin ardından geldi. İsrailli bir yetkiliye göre Lieberman görüşmede İsrail’in Türkiye’den özür dilemesini istemediğini, bunun İsrail’in uluslararası duruşuna zarar vereceğini söyledi. Davutoğlu-Ben Eliezer görüşmesinin kendisine haber verilmeden yapılmasına Lieberman sert tepki göstermişti.

1194490cookie-checkNetanyahu: Özür dilemeyeceğiz

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.