New Orleans’ın yüzde 80’i sular altında

New Orleans’ın Belediye Başkanı Ray Nagin, Amerikan televizyonlarına açıklamasında, deniz seviyesi altında inşa edilmiş olan New Orleans’ı su baskınlarından korumayı amaçlayan bentlerde sızıntılar meydana geldiğini ve kentin bazı bölgelerinde su yüksekliğinin şimdiden 6 metreyi aştığını belirtti.

Belediye Başkanı Nagin, New Orleans’a hizmet veren iki havaalanının da sular altında kaldığını ve kenti diğer bölgelere bağlayan eyaletler arası I-10 karayolunun çok ağır zarar gördüğünü kaydetti.

Öte yandan, Katrina’nın hedefi olan Meksika Körfezi’nin kıyı bölgesinde 2.3 milyon abonenin elektriksiz kaldığı bildirildi.

Bu arada Pentagon sözcüsü Bryan Whitman, Katrina’ya hedef olan Lousiana, Mississippi, Alabama ve Florida eyaletleri valilerinin talimatıyla bu eyaletlerde görevli Ulusal Muhafız Gücü’ne bağlı yaklaşık 7 bin 500 askerin, yıkıntıların kaldırılması ve bölgeye yeniden elektrik sağlanması çalışmalarına katıldığını bildirdi.

Yetkililer, kasırganın gazabına uğrayan bölgelerden kaçan milyonlarca kişiyi, evlerine dönmemeleri yönünde uyardı.

Bu arada, ABD Başkanı George Bush’un yardım çalışmalarını izlemek üzere Teksas’taki çiftliğinden Washington’a döneceği bildirildi.

Bush, California eyaletinde Coronado deniz üssünde yaptığı konuşmada, Amerikan halkını, ülkenin güney kıyılarına büyük zarar veren Katrina kasırgasının mağdurlarına yardıma çağırdı.

1113460cookie-checkNew Orleans’ın yüzde 80’i sular altında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.