New York’ta Türk Günleri Festivali

Türk Kültür Merkezi (TCC) tarafından düzenlenen etkinliğe katılan Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, festivalle ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Bakan Davutoğlu, festivalin Türk kültürünün, güçlü Türk tarihinin, manevi derinliğinin mehterle, semazanlerle Amerikan toplumuna tanıtılması açısından büyük bir faaliyet olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Amerikan toplumu ile Türk toplumu arasındaki kültürel işbirliğini ve köprüleri arttırmak için bu tarz faaliyetlerin sürmesi gerektiğini belirten Davutoğlu, Times Meydanı’nın turizm bakımından dünyanın en önemli meydanlarından biri olduğunu, buraya sadece Amerikalıların değil, dünyanın farklı yerlerinden çok sayıda insan geldiğini vurguladı.
Ali Babacan da şunları söyledi:

”Bugün hep birlikte New York’ta bir ilki yaşıyoruz. Pazar gününden itibaren New York’ta bir Türk Günleri serisi başladı. Bu etkinliğin bir haftaya yayılarak yapılması Türkiye adına onur verici. Bugün, burada New York’un tam merkezinde, yılbaşı kutlamalarının yapıldığı Times Meydanı’nda mehter takımıyla bir Türk günü yaşamak, bizlere gerçekten gurur verdi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bunun bir gelenek haline gelmesini de özellikle diliyorum.”
New York’un sadece ABD’nin değil dünyanın her yerine hitap eden bir merkez olduğunu söyleyen Babacan, burada yapılan etkinliklerin sadece kentte yaşayan Türkler ve Amerikalılar tarafından değil, dünyada pek çok kişi tarafından takip edildiğini belirtti.

Babacan ”Times Meydanı’nda Türkiye’yi tanıtmak, hem bu ülkede yaşayan vatandaşlarımıza ayrı bir güç verir, hem de Türkiye’nin dünyada tanıtılmasına yardımcı olur” diye konuştu.

Festival kapsamında New York’un çeşitli bölgelerinde Mehter Takımı, Semazanler ve folklor ekipleri gösteri yapıyor, Anadolu’nun geleneksel el sanatlarıyla Türk mutfağı Amerikalılara tanıtılıyor. 2 Ekimde, Manhattan’da Grand Central Tren Garı’nda ve 4 Ekimde de Bryant Parkı’nın hemen yanındaki caddede aynı kapsamda kültürel etkinlikler düzenlenecek.

MEHTER TAKIMI VE SEMAZEN GÖSTERİLERİ
Festivalde bakanlar, Mehter Takımı’nın gösterisini izledi ve Anadolu Medeniyetlerini tanıtan stantları gezdi.
Festivalde Times Meydanı’nın son dönemde halka açılan alanında kurulan stantlarla Anadolu Uygarlıkları tanıtıldı, Mehter Takımı ve Semazen gösterileri yapıldı.
New York merkezli Türk Kültür Merkezi tarafından düzenlenen festivalde, Anadolu’nun çeşitli uygarlıkları Truva Atı, Hitit sembollerinin bulunduğu stantlarla tanıtılırken, Selçuklu ve Osmanlı döneminin kıyafetlerini giyen mankenler de büyük ilgi gördü.
New Yorklular o dönemin kostümlerini giyen mankenlerle hatıra fotoğrafı çektirmek için uzun kuyruklar oluşturdu.
Mehter Takımı’nın gösterileri de New Yorkluların ilgisini çekti.

1193690cookie-checkNew York’ta Türk Günleri Festivali

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.