‘Newroz’ konserinde 10 bin seyirci coştu

Halkevi tarafından Londra’da iki hafta önce başlatılan “Newroz” etkinlikleri Alexandra Palace’da bu gece (28 Mart) yapılan dev konserle sona erdi.


Saat 16’da başlaması gereken konser, ilginin yoğun olması nedeniyle bir saat gecikmeyle başlayabildi. Konserin yapılacağı Great Hall görevlileri, binlerve katılımcının tek tek üzerini arayarak salona aldı. 8 bin kapasiteli Konser salonunun tıklım tıklım dolduğu ve yüzlerce biletsiz seyircinin de dışarıda kaldığı gözlendi.



Kadın ve çocuk seyircilerin çoğunluğu oluşturduğu konsere Türk ve Kürtler’in yoğun olarak yaşadığı bölge politikacıları, yerel yöneticiler ve Türk politikacılar da katıldı.


“TÜRKİYE’DEN SELAMLAR GETİRDİM”


Halkevi Başkanı İbrahim Doğuş Kürtçe olarak gecenin önemini anlatarak dünyadaki bütün kürtlerin “Newroz”unu kutladı. Geceye gelen kutlama mesajların ardından Koma Sersî, Nizamettin Arıç, Selda Bağcan, Dîyar, Erdalan, Koma Gulên Xerzan, Servet Kocakaya ve komedyen Murat Batgî sahneye çıktı.


“Devrimci demokrat, büyük sanatçı” tanımıyla sahneye çağrılan Bağcan, seyircilere “Hepinize Türkiye’den selamlar getirdim. Herkesin Newroz bayramı kutlu olsun” diyerek 1970’lerde popüler olan şarkılarıyla programına başladı. Selda’nın şarkı söylemesiyle coşan seyirciler sahnenin önünde izdaham yarattılar…



SELDA TORONTO YOLCUSU


Selda Bağcan ve ekibinin Londra’dan sonra Kanada’ya geçerek konser vereceği öğrenildi.


Rojin Production Inc ‘in organizasyonu ile Kanada’ya gidecek sanatçı ve arkadaşları 14 Mayıs’ta Toronto ve 15 Mayıs’ta da Montreal’de hayranlarıyla buluşacak. Sanat yaşamının 34’ncü yılını kutlayan Selda konseri için ayrıntılı bilgi 1 416 835 6115 numaralı telefondan alınabilecek.


KONSER BİLGİLERİ


TARIH : 14 MAYIS CUMARTESİ TORONTO
SAAT : 08:00 P.M.
YER: : UKRAINIAN CULTURAL CENTRE (CHRISTIE SUBWAY )
BILET: : 35 DOLAR, KAPI GİRİŞ 40 DOLAR.


TARIH : 15 MAYIS PAZAR MONTREAL
SAAT : 08 O P.M.
ORGANIZE: ROJIN PRODUCTION INC.



 

779500cookie-check‘Newroz’ konserinde 10 bin seyirci coştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.