Ney gösterisini kaçırmayın

TÜROB’un Londra çıkartması

Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) 2005 yılından başlayarak İngiltere’den Türkiye’ye gelecek turist sayısını arttırmak için kollarını sıvadı. 8 Kasım 2004 akşamı, Londra’da, Sadler’s Wells Peacock Theatre’da  Türkiye Otelciler Birliği’nin sponsorluğunda İngiltere’nin üst düzey turizmcilerinin davet edildiği Ney Flames of Passion gösterisiyle atılacak. Gösteriden hemen önce Londra Sofra tarafından davetlilere Türk yemekleri ikram edilecek. 

Türkiye Otelciler Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Barut, önümüzdeki yılın turizm hareketlerinin ilk nabız atışlarının tutulacağı World Travel Market (WTM) kapsamında Türkiye’nin zenginliklerini İngiliz turizmcilere sunmaktan büyük keyif aldıklarını belirtti. Barut, “Türkiye 2004’te dış destinasyonlarda İngiltere’de en popüler ülkelerden biri oldu. Hedefimiz  Birleşik Krallık’tan gelen turist sayısını ilk aşamada 2 milyona çıkarmaktır. Türkiye’nin Avrupa Birliği üyelik perspektifinin de bu yükseliş eğilimini desteklemeyi sürdüreceğine inanıyoruz” dedi. 

Neden İngiltere? 

TÜROB, 2005 turizm sezonu için İngiltere pazarını hedef  olarak belirledi.  Türkiye dünyada turizmde en hızlı gelişen ülkelerin başında geliyor. İngiltere ise dünyanın en çok turist ihraç eden ülkeler sıralamasında üçüncü sırada bulunuyor. Her yıl 60 milyon yurtdışı çıkışı yapan İngiliz turistler, İspanya ve Fransa’yı yakınlıkları nedeniyle tercih ediyor. İngiliz tur operatörlerinin Euro’ya geçiş sonrasında pahalı hale gelen İspanya ve Fransa yerine yeni destinasyonlar arayışına girmiş oldukları biliniyor.

İngiltere’den İspanya, Yunanistan, Fransa ve İrlanda’ya giden turist sayısında yüzde 9 ile19 arasında bir azalma söz konusu. Türkiye ise 2004’te yüzde 34 artışla turizmde İngiltere’de en popüler ülke konumuna geldi.

 

 

1095630cookie-checkNey gösterisini kaçırmayın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.