‘Nüfus azalırsa sorun kolay çözülür’

Gökçek ”Bu 2-3 ay içinde vatandaşlarımız diğer şehirlere giderek anne ve babalarını ziyaret etseler iyi olur. Ankara boşalır. Böylece su tasarrufu yapılır” dedi. 


ASKİ Genel Müdürü İhsan Fincan’la birlikte Basın Merkezi’nde düzenlediği basın toplantısında su kesintileri konusunda açıklamalarda bulunan Gökçek, halkın su kesintilerinden kaynaklanan mağduriyetini en aza indirmek için ”olağanüstü” bir çalışma içinde olduklarını dile getirerek, şöyle konuştu: 


”Su kesintisinin 4 güne çıkarılacağı yönünde bazı basın organlarında haberler yer aldı. Kesinlikle böyle bir şey yok. İki günde bir su vermeye devam edeceğiz. Ankara engebeli bir yapıya sahip olduğu için günlük su vermemiz uygun olmuyor. Yüksek kotlara suyu çıkaramıyoruz. Kesin söz vermemekle birlikte ekim ayının sonundan itibaren su kesintilerine son verilmesini ümit ediyorum. Cenabı Allah dilerse bir anda susuzluk gider.” 


Su kesintileri nedeniyle okulların olumsuz etkilenmemesi için ilgili kurumlarla görüşmelerin devam ettiğini anımsatan Gökçek, Ankara Valisi Kemal Önal’la yaptığı görüşmede, su deposu olmayan 350 civarında okula depo yapmaya hazır olduklarını söylediğini bildirdi.


Bir gazetecinin bulaşıcı hastalık riski konusundaki sorusu üzerine Gökçek, ”Hastalık konusunda herkes elinden geleni yapmalı ve önlemini almalıdır. Herkes kendi sıhhatine dikkat etsin. Ankara susuz kalmış değil, sadece idareli su kullanmak durumundadır” dedi.


Su kesintilerinin sorumlusunun kim olduğuna ilişkin bir soruya Gökçek, ”DSİ elinden geleni yapmıştır. Önündeki takvime göre çalışmalarını sürdürüyor. Küresel ısınma Türkiye’yi bu hale getirdi. Yağmur yok, su yok. Bu afet hali olağanüstü bir durumdur. Bunun sorumlusu şudur diye bir şey yok” yanıtını verdi.


Bir gazetecinin, ”bazı belediye çalışanlarının izne çıkarıldığını, bunun su kesintileriyle bağlantısının olup olmadığını” sorması üzerine Gökçek, ”Evet. İzne çıkarıldılar. Ankara’da nüfus ne kadar az olursa su sıkıntısı o kadar rahat çözülür. Diğer kamu kesimleri de bunu uygulayabilir. Bu 2-3 ay içinde vatandaşlarımız diğer şehirlere giderek anne ve babalarını ziyaret etseler iyi olur. Ankara boşalır, böylece su tasarrufu yapılır” diye konuştu.


 

1046340cookie-check‘Nüfus azalırsa sorun kolay çözülür’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.