İngiliz basını: Blair’in gidişi hızlanıyor

The Daily Telegraph gazetesi, Blair’in yara alan imajını kurtarabilmek adına Afrika ve Ortadoğu için bir “barış elçisi” rolü arayışında olduğunu öne sürdü. Telegraph, Blair’in Afrika için insani yardımlar yapacak bir fonun oluşturulmasına da çalışacağını ve “Blair fonu” adı verilecek bu fonu da vereceği konferanslarla destekleyeceğini yazdı.


Blair’in yılda 10 milyon sterline kadar kazanabileceğine işaret eden gazete, Blair’in ABD Başkanı George Bush’un talebi üzerine de Ortadoğu’ya gidip barış sürecini işletmek için taraflarla görüşmeler yapmayı kabul ettiğini de kaydetti.


Tony Blair’in önümüzdeki dönemde uygulayacağı kariyer planlamasının dört uzman tarafından hazırlandığını da yazan Telegraph, İşçi Partisi’nin iktidara geldiği seçimden bu yana dün en büyük sandık sınavına tabi tutulduğunu ve tarihindeki en önemli yerel seçim yenilgilerinden birini aldığını kaydetti.


Guardian gazetesi de aynı iddiaları yineledi. Blair’in sonbaharda yapılacak parti konferansına bile katılmayacağını öne süren Guardian, görevi Blair’den devralmaya hazırlanan Maliye Bakanı Gordon Brown’ı zor bir siyasi mücadelenin beklediğini yazdı. The Independent gazetesi, seçim sonuçlarının seçmenin “Blair ile ilgili son hükmü” olduğunu yazdı. Bir devrin kapandığını kaydeden gazete,


Blair’in perşembe günü kabinesine başbakanlık ve parti liderliğinden ayrılma kararını açıklamasının beklendiğini bildirdi.


Daily Mail gazetesi ise “Blair parayı kapıp kaçmaya hazırlanıyor” manşetini kullandı. Blair’in başbakanlıktan ayrıldıktan sonraki ilk yılda verdiği konferans ve üniversitelerdeki derslerden 10 milyon sterlin kazanmayı hedeflediğine dikkat çeken Mail, Blair’in anılarını da satmaya hazırlandığını öne sürdü. Gazetede ayrıca, “oysa ardında iflas etmiş bir parti ve siyasi bir enkaz bırakıyor” yorumuna yer verildi.



 

802240cookie-checkİngiliz basını: Blair’in gidişi hızlanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.