İngiliz donanmasının içine ‘şeytan’ girdi

İngiltere Savunma Bakanlığı, donanmada görevli satanist asker Chris Cranmer’ın, gemide şeytana tapınma ayini yapmasına izin verdi. Cranmer, görevli olduğu gemide satanist ayinde kullanmak üzere siyah ip, kurban kesme sunağı, satanı sembol eden figürler, mumlar, zil, kılıç, gong ve penis modeli bulundurabilecek.

İngiliz Savunma Bakanlığı’nın satanist törene izin veren kararı, donanmadaki amiraller başta olmak üzere, birçok milletvekili, yazar ve din adamı tarafından tepkiyle karşılandı. Falkland Savaşı sırasında Güney Atlantik Birliği’nde amirallik yapan Sandy Woodward, ‘Satanizm bir gemide en istenmeyecek şeydir. Bu haberi ilk duyduğumda ‘Ne haltlar karıştırılıyor’ diye tepki verdim. Benim zamanımda ya İngiliz Kilisesi’nden ya da Roman Katolik olunurdu, ama satanistini hiç duymamıştım. Bana epey salakça birşey gibi görünüyor’ dedi.

OLAĞANÜSTÜ ŞOK

Muhafazakar parlamenter Anne Widdecombe ‘Olağanüstü bir şok yaşadım’ dedi. Herkesin, ordu dahil heryerde istediği inanca sahip olabileceğini ifade eden Widdecombe: ‘Ama satanizm bir hatadır; ve umarım yayılmaz’ diye konuştu.

İngiliz Sunday Telegraph Gazetesi’nin haberine göre, dokuz yıldır şeytana tapan Chris Cranmer (24), gemiye satanist ritüellerine uygun ayin gerçekleştirmek için siyah bir ip, kurban kesme sunağı, satanı sembol eden bir figür, mumlar, zil, kılıç, gong ve penis modeli getirecek. Nisan ayından beri Hint Okyanusu’nda görevde olan Edinburghlu gemi teknisyeni, ritüellerinin Savunma Bakanlığı tarafından onaylandığını öğrenince ‘Artık kendimi çok daha özgür ve mutlu hissediyorum’ dedi. Cranmer’in bir sonraki hedefi ise satanizmin bir din olarak Savunma Bakanlığı tarafından kabul edilmesini sağlamak. Bu amaçla lobi faaliyeti yürüten Cranmer, bu isteğine gerekçe olarak da, ‘dogma olduğunu ileri sürdüğü Hristiyanlık tarafından marjinalleştirilme korkusunu’ gösterdi. Cranmer isteklerini 4 maddede özetledi:

– Rahatsız edilmeden satanist yayınları okumak ve fikirlerini açığa vurabilmek
– Gemideki dini etkinliklerden muaf tutulmak
– Kendi satanist ritüellerini gerekleştirmek
– Görev sırasında ölmesi halinde Hristiyan töreni uygulanmayıp satanistlerle bağlantı kurulması.

Savunma Bakanlığı Sözcüsü olayın satanist bir askerin başvurusunun yetkili mercilerce olumlu karşılanmasından ibaret olduğunu söyledi. Kraliyet Deniz Kuvvetleri’ne ait bir sözcü yaptığı açıklamada ‘Biz tüm çalışanlarımızın düşüncelerine ve inanışlarına eşitlik tanıyoruz ve kimsenin kendi dini değerlerini benimsemesine karşı çıkamayız’ dedi.

LaVey’in kitabını okudu satanist oldu

Dokuz yıl önce satanizme adım atan Chris Cranmer, Satan Kilisesi kurucusu Anton Szandor LaVey’in, satanist gruplarca şeytanın kutsal kitabı olarak kabul edilen ‘Satanist Bible’dan (Satanik İncil) etkilenmiş. LaVey’in yazdığı Satanik İncil’in bir kopyasını elinde dolaştıran Cranmer, ‘Okudukça daha önce hiç bilmediğim şeyleri keşfettim ve kendimin de zaten satanist olduğunu fark ettim’ diye konuştu. Satan Kilisesi 1966 yılında LaVey tarafından kurulmuştu. LaVey 1997 yılına kadar kilisenin başpiskoposuydu.

Türkiye’de çürüğe çıkardı

Satanist askere İngiliz ordusunda verilen özgürlüğe Türkiye’de de farklı tepkiler geldi. Prof. Dr. Zekeriya Beyaz, ‘Böyle sapıklıklara izin verilmemeli’ derken, Emekli Orgeneral Kemal Yavuz, ‘Türk ordusunda böyle asker müşahede altına alınır’ dedi. Türk uzmanların konuyla ilgili görüşleri şöyle:

Saygı duyulamaz -İlahiyatçı Prof. Dr. – Zekeriya Beyaz

Satanizm insanların saygı duyması gereken bir din değildir. Din özgürlüğü vardır ama böyle sapık şeylere imkan verilmemesi gerekir. Bu askerin durumundan dolayı satanizm nedir, nasıldır gibi sansasyonlar ortaya çıkar ve sonunda yine zararlı bir akım olduğu anlaşılır. Bu durum da, aşırı marjinal, sapkın ve ruh hastası insanlarda kalır. Daha ileriye gidemez.

Halk kabul etmez – Sosyal psikolog Yrd. Doç. Dr. Erhan Yaşar

Sosyal psikolog Yrd. Doç. Dr. Erhan Yasar: Batı toplumları satanizmi de bir inanç ve tapınma türü olarak görüyor. Ne kadar sapıkça da olsa bir inanç türü olarak değerlendiriyor. Hukuk sisteminde de bu inançlara saygı duyulmasını sağlıyor. Ancak o toplumda yaşayan insanların, hukuk izin veriyor diye satanist bir genci kabul etmesi gibi bir zorunluluk yok. Bu durumda haklar ve yükümlülükler tam olarak ayırmak gerekir. Çoğunluğun, azınlık kabul edilen bu insanları kabul etmesi yükümlülüğü yok.

Kedi öldürürse engellenir – Avukat Cengiz Hortoğlu

Dünyanın her yerinde, demokratik ülkelerde inanç özgürlüğü vardır. Ancak, yasaların uygun görmediği ibadet şekilleri her yerde engellenir. Eğer satanizm kedi ve insan öldürülmesini içeriyorsa İngiltere’de de engellenir. Hukuk da topluma zarar veren bir şeyi yasal kılmaz. Kısacası, inanışlar topluma ve insanlığa zarar vermediği sürece yaşanabilir.

Biz tedavi ederdik – Emekli Orgeneral Kemal Yavuz

İngiltere ordusunda böyle bir özgürlüğün sağlanmasının nedeni, son zamanlarda Avrupa’da fikir özgürlüğüne duyulan heveslerden ileri geliyor olabilir. Sonuçta satanizm çevreye ve insanlığa zarar verir. Böyle bir duruma izin verilmemelidir. İngiliz donanması ne düşünerek buna izin vermiştir kestiremiyorum ama Türkiye’de bir asker böyle birşey istese, asker müşahede altına alınır. Psikolojik tedavi görür ve ilerleme görülmezse, çürük raporu verilir.

1095160cookie-checkİngiliz donanmasının içine ‘şeytan’ girdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.