İngiliz faşistler gazeteci dövdü

Olaydan sonra gazeteci Kennedy, partinin Londra Belediye Meclisi’ndeki üyelerinden Richard Barnbrook’un cumartesi günü The Times’ta hakkında çıkan bir bir yazıya sinirlendiğini ve toplantı sırasında ‘Times’ı burada istemiyoruz’ dediğini yazdı.

Daha sonra da davetli olduğu halde, darp edilerek toplantıdan çıkarıldığını belirten gazeteci Kennedy “Bir siyasi partinin basın toplantısını haber yaparken burnumun kanayacağını hiç düşünmezdim. Ancak BNP’nin ve lideri Nick Griffin’in gerçek yüzü bu” yorumunu yaptı.

“BNP İNGİLİZ DEĞİL”

The Times’ın başyazında dikkat çeken satırlarsa şöyle;

“BNP normal bir İngiliz siyasi partisiymiş gibi davranmayı seviyor. Ama hiç de öyle değiller. Bu ülkede, siyasi partilerin gazetecileri hırpalaması normal değil. Bu ülkede insanların inançları nedeniyle değil, çıkarları nedeniyle ırkçılıktan vazgeçmesi normal değil. BNP İngilizliğin propagandasını yapmayı seviyor ama en temel İngiliz değerleri olan ifade özgürlüğü, adalet, merhamet ve saygıyı unutmuş gibi gözüküyor. Dün BNP pek çok şey olabileceğini, ancak İngiliz olmadığını gösterdi.”

829460cookie-checkİngiliz faşistler gazeteci dövdü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.