İngiliz gazeteci: Bush yalancı

MAZLUMDER İstanbul Şubesi ve Küresel BAK’ın organize ettiği Uluslararası Barış Buluşması, İngiliz Gazeteci-Aktivist Yvonne Ridley ve Irak Ulema Heyeti Basın Sözcüsü-Öğretim Görevlileri Birliği Kurucu Meclisi Üyesi Musenna Haris Suleyman’ı İstanbul Mecidiyeköy Kültür Merkezinde bir araya getirdi.


Yaklaşık 350 kişilik heyecanlı bir topluluk tarafından izlenen konferansın moderatörlüğünü MAZLUMDER İstanbul Şubesi Başkanı Mustafa Ercan yaptı. Program sinevizyon gösterilerinin ardından Haris Süleyman’ın konuşması ile başladı.


“Nükleer savaş başlıklarını bulmak ve yok etmek üzere Irak’a girdiğini iddia eden ABD’nin sivil halka katliam ve işkence uyguladığını” anlatan Süleyman, Türkiye’de de mücadeleleri takip edilen Ali ve Zeynep gibi yüzlerce çocuğun patlamalar sırasında yaralandığını, çoğunun kol ve bacaklarını kaybettiğini belirtti.


Haris Süleyman konuşmasına şöyle devam etti:


“Nükleer silahlar gibi sadece bedenleri yok etmediler, bir ülkeyi, bir medeniyeti, bir kültürü yok ettiler. Bugün Irak halkı büyük bir korku ve yoksulluk içinde işgalin getirdiği sıkıntılarla boğuşuyor. Kontrol noktalarında rasgele açılan ateş sonucu binlerce Irak’lı hayatını kaybetti. 15 Şubat 2005 de yapılan seçimlerin üstünden bir yıl geçmiş olmasına rağmen, işgal güçlerinin çıkardıkları zorluklar sebebiyle hala bir hükümet kurulabilmiş değil.”


“ABD, 50 YILDA 6 MİLYON İNSANIN ÖLÜMÜNDEN SORUMLU”


2001 yılında Afganistan’da gazetecilik yaptığı sırada Taliban tarafında rehin alınan ve daha sonra Kur’an-ı Kerim’i okuyup İslamiyeti benimseyen Yvonne Ridley konuşmasında ABD ye karşı sert çıkışlar yaptı.


Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Ridley, nükleer silahları insanlar üzerinde kullanan tek ülke olan ABD’nin son elli yıldır yaklaşık yirmi ülkede 6 milyon insanın ölümüne neden olduğunu belirtti.


ABD Başkanı George W. Bush’un dünyanın “en tehlikeli” adamı olduğunu söyleyen Yvonne Ridley, barış ve özgürlükten yana olduğunu söyleyen Bush’un yalan söylediğini ileri sürdü.


Dünyadaki en büyük silah deposuna sahip olan ABD’nin, en barışçıl ülke olma iddiasını da saçma bulduğunu vurgulayan gazeteci, Irak’taki sivil halkın ve grupların “kahraman direniş”ini desteklediğini belirtti.


Ridley, dünyada iki süper güç olduğunu, bunlardan birinin ABD diğerinin ise yeryüzündeki bütün savaş karşıtları olduğunu dile getirerek herkesi 18 Mart’taki evrensel savaş protestolarına davet etti.

787790cookie-checkİngiliz gazeteci: Bush yalancı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.