İngiliz general işkenceden yargılanabilir

Tankçı çavuş Steven Roberts’ın, 24 Mart 2003’te El Zübeyir’de öldüğü sırada üzerinde çelik yelek olmadığının tespit edildiğine dikkat çeken Sunday Times, aynı olayda silahsız Iraklı bir sivilin de hayatını kaybettiğini hatırlattı.


Bu olayların geçtiği bölgede en üst düzey komutanın yardımcısı durumunda olan General Wall’un, komuta kademesinin hatalı olduğunu reddettiğini de yazan Times, daha sonra olayın Kraliyet Başsavcısı tarafından soruşturulduğunu ve başsavcının da Wall ve çevresindekileri ”ölümlerle ilgili soruşturmaları engellemekle suçladığını” öne sürdü.


Bu çerçevede, Iraklı sivilin öldürülmesiyle ilgili 2. Kraliyet Tank Taburundan iki askerin, Çavuş Steven Roberts’ın ihmal sonucu ölümü dolayısıyla da aynı taburdan bir askerin yargılanmalarının söz konusu olduğunu duyuran Sunday Times, Wall’un ise soruşturmaları engellemek suçundan yargılanabileceğini kaydetti. Times, bunun İngiliz ordusu için “büyük bir utanç olacağını ve Irak’taki askerin moralini de olumsuz etkileyeceğini” yazdı.

785790cookie-checkİngiliz general işkenceden yargılanabilir

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.