‘İngiliz istihbaratı gerillaları destekliyor’

Gazete, muhalefetin bir sözcüsünün “İngiliz istihbaratı Suriye’yi Kıbrıs’tan yakından izliyor” şeklindeki sözlerini aktarıyor.

Aynı yetkili, Suriye birliklerinin hareketlerine ilişkin bilgilerin, silahlı muhaliflerin hedefini bulan saldırılar düzenlemelerine yardımcı olduğunu söylüyor.

Buna göre, böyle bir destek, silahlı muhaliflerin Halep’te düzenledikleri saldırılarda etkili oldu.

“İstihbaratı Türklerden alıyoruz”Muhalif kaynak “İngilizler istihbarat bilgisini Türklere ve Amerikalılara veriyor; biz de bilgiyi Türklerden alıyoruz” diyor.

Sunday Times gazetesi, aynı sözcünün, “İngilizlerin, Kıbrıs’taki askeri üslerinde elde ettikleri bilgilerin Türkiye üzerinden Özgür Suriye Ordusu Birlikleri’ne aktarıldığının farkında olduklarını ve bunu onayladıklarını” da söylüyor.

Muhalif kaynak, sözlerine şöyle devam ediyor “İngilizler, Suriye ordusunun hareketlerine ilişkin haberleşmelerini izliyor; biz de takviye birliklerin Halep’e yöneldiğini bu şekilde öğrendik.”

“İdlip ve Halep’in güney batısındaki Sarakip’teki ordu birliklerine başarılı saldırılar düzenledik.”

Sunday Times gazetesi, bu ifadelerin, İngiliz istihbaratının Suriye’deki gelişmelere dahil olduğuna ilişkin ilk işaret olduğunu belirtiyor. (BBC)

844460cookie-check‘İngiliz istihbaratı gerillaları destekliyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.