İngiliz kız Türkiye’ye kaçtı

İngiltere’nin güneyindeki Wight adasında yaşayan 15 yaşındaki İngiliz kızı Jolean Cox, internette tanıştığı, Marmaris’te garsonluk yapan Aytaç Aylanç’la evlenmek üzere okulunu bırakıp Türkiye’ye kaçtı.


Annesine evlendiğini telefon mesajıyla haber veren Jolean, arkadaşlarının GCSE sınavlarına hazırlanırken, kendisinin Türkiye’ye evlenmek üzere gitmesini, “oldukça garip” olarak görürken, “Sabah İslam dinine geçtim, öğleden sonra bir camiye gittik ve bir imam bizi evlendirdi” dedi. Türkiye’de genç yaşta evliliklerin normal olduğunu belirten Jolean, Aytaç’ın ailesinin de evliliklerini desteklediklerini ifade etti.


İlişkilerinin Marmaris’teki tatilden döndükten sonra internette başladığını söyleyen Jolean, Aytaç’la her akşam internette saatlerce konuştuklarını ve geçen yıl Aralık ayında Aytaç’ın kendisine bilet satın alıp Türkiye’ye gitmesi için 500 sterlin gönderdiğini ve annesinin Avutralya’daki  erkek kardeşini ziyarete gitmesinden yararlanarak Türkiye’ye kaçtığını anlattı.


Kızıyla “gurur duyduğunu” belirten Jolean’ın annesi Sue, “Jolean 15 yaşında olmasına rağmen 25 yaşında biri kadar olgun bir insan” diyerek, evliliklerini onayladığını da ekledi. Kocasından ayrı 4 çocuğunu büyütmek zorunda kalan ve 18 yaşındaki oğluna ‘Jack Daniels’ adını koyan Sue, “evlilikleri bir sürprizdi, ama yine de sokakta, içki içip, uyuşturucu kullanmasından iyidir” dedi.


Aytaç’ın yoksul bir Kürt ailesinden geldiğini, ancak ağbisiyle birlikte iyi bir iş kurduklarını belirten Jolean, Marmaris’te kendisini sahilde bir otelde ağırladıklarını ve tüm masrafları ödeyip, kendisine prenses muamelesi yaptıklarını söyledi. “Eve geri döndükten sonra benliğimin yarısını orada bırakmış gibi hissettim. 28 gün sonra yine Türkiye’ye geri gidip, üç gün sonra da onunla evlendim” diyen Jolean, ancak iki gün sonra, cesaret edip telefon mesajıla annesine  evlendiğini haber verebildiğini açıkladı.


“Başta bunun bir şaka olduğunu sandım” diyen annesi Sue, daha sonra okulu bıraktığı için kızına çok sinirlendiğini, ama onun mutlu olduğunu anlayınca sakinleştiğini belirtti.


Şimdi 16 yaşında olan Jolean, 3 yaşındayken babasını kaybettiğini, annesinin daha sonra evlendiği fakat bu ilişkinin sürmediğini dile getiren Jolean, çocukluğunun fırtınalı geçtiğini, polisle başı derde girmediğini ama buna ramak kaldığını, şimdi ise içkiyi bıraktığını, bu ilişki ve İslam dininin kendisine disiplin ve denge sağladığını ifade etti.


İçmeler’de oturan Aytaç’ın ailesini ziyarete gittikleri zaman başına türban taktığını  ve Kürtçe öğrenmeye başladığını da dile getiren Jolean, “dine inanmak camiye gitmek değildir; daha akıllı ve daha iyi bir insan olmaktır” dedi.


Diğer yandan, İngiltere’ye gelmek için Jolean’la evlendiği yönündeki her türlü yoruma sinirlenen Aytaç, “ben öyle bir kişi değilim. Ailemin paraya ihtiyacı yok” derken, “Burada (Türkiye’de) Türkler ve kürtler arasında çok sorun var. Eğer çocuklarımız olursa, onlar İngiltere’de daha güvenli ve rahat olurlar, Türkiye’de iyi olmaz” diye de ekledi.

820610cookie-checkİngiliz kız Türkiye’ye kaçtı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.