İngiliz milletvekili ‘Aşure Günü’nü sevdi

Hillier, 11 Ocak öğleyin İAKM ve Cemevi’nin Dalston’daki yerinde düzenlediği Aşure Günü’ne katıldı. Başkan Hüseyin Çiftçi ile birlikte aşure yiyen milletvekili yaptığı kısa konuşmada da Alevi toplumunun çok kültürlü Londra’nın farklı bir rengi olduğunu söyledi.


Alevilerin kendi kültürlerini sürdürdüklerini ve çocuklarına da gelenekleri öğrettiklerine tanık olmaktan memnun olduğunu vurgulayan Hillier, “Ben gördüğünüz gibi hamileyim ve yakında da doğum yapacağım. İleride bebeğimle yine böylesi mutlu bir etkinliğe katılmak isterim” dedi.


Milletvekili salonda koşuşturan çocukları göstererek, “İleride bizim koltuğumuza bu çocukların oturmasını ve toplumunuzu parlamentoda başarıyla temsil etmesini diliyorum” diye konuştu…


“ALEVİLER ÖZÜNE UYGUN YAŞAMALI”


Dede Ahmet Kömürcü de aşure geleneğinin kökenini anlattıktan sonra Alevilerin özüne uygun olarak yaşaması gerektiğini söyledi.


Etkinliğe olan yoğun ilgiden dolayı hayatının en anlamlı günü olduğunu belirten Dede Kömürcü geçmişte yaşanan katliamları şiirsel bir dille hicvederek, kötülerin hatasını görüp özür dilemesini istedi.


Binden fazla konuğun katıldığı Aşure Günü’nde Cemevi Semah Ekibi ile saz ekibi gösteride bulundu.

820260cookie-checkİngiliz milletvekili ‘Aşure Günü’nü sevdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.