İngiliz Muhafazkarlardan destek ve övgü

“Türkiye’nin Muhafazakar Partili Dostları” (Conservative Friends of Turkey – CFT) grubunun resmi açılışında konusan William Hague, Turkiye’yi uluslararası arenada yapıcı bir güç olarak gördüklerini ve Muhafazakar Parti’nin Türkiye’nin AB üyeliği surecine tam destek verecegini söyledi.


CFT’nın 28 Ekim’de, Londra’nın bakanlıklar bölgesi Whitehall’da düzenlenen resmi açılışına Gölge Dışişleri Bakanı William Hague, Genel Başkan Yardımcısı Richard Spring, Toplumsal Uyumdan Sorumlu Gölge Bakan Barones Warsi ve Avrupa’dan Sorumlu Gölge Bakan Mark Francois de yer aldı.


Sofra Restoranları’nın sahibi Huseyin Özer’in sponsorluğuyla gercekleşen resepsiyona TÜrkiye’nin Londra Büyükelçisi Yigit Alpoğan, milletvekilleri David Burrowes, Mark Harper, Peter Luff, Mark Francois, Robert Key, David Amess, Lordlar Kamarası üyesi Lord Sheikh, cok sayıda yerel politikacı, işadami ve sivil toplum temsilcisi dahil olmak uzere 150’yi aşkın davetli katıldı.


Muhafazakar politikacıların yanısıra CFT kurucuları arasında yer alan Ertan Hürer ve Dr. Onur Çetin de birer açılış konuşması yaptı.


TÜRKİYE’YE AB DESTEĞİ


Hague konuşmasında Türkiye’nin AB üyesi olmasının AB’nin dar cografi ve dinsel sınırları olmadığı ve ortak değerler üzerine kurulu bir birlik olduğunun kanıtı olacağını söyledi.


Türkiye’nin uluslarası platformda etkin bir oyuncu oldugunu belirten Hague, iktidar olduklarında Türkiye’nin AB üyeliğini destekleyeceklerini aktardı.


Warsi ve Francois ise CFT’nin kuruluşundan memnun olduklarını vurgulayarak grubun kritik bir dönemde önemli bir gorevi yerine getireceğine inandiklarını söylediler.


Spring ise Türkiye’nin soguk savaş döneminden itibaren NATO üyesi olarak önemli bir müttefik olduğunu ve şu anda Ortadoğu’da etkin bir arabuluculuk görevi üstlendiğini vurguladı.


FOTOĞRAF:Gölge Dışişleri Bakanı William Hague

816840cookie-checkİngiliz Muhafazkarlardan destek ve övgü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.