İngiliz müzeci İstanbul yolcusu

2002 yılında İngiltere’nin en önemli 10 müzecisinden biri seçilen David Fleming, 20 Mart 2006 Pazartesi günü saat 18.30’da Yapı Kredi Kültür Merkezi Sermet Çifter Salonu’nda “Günümüzde Kent Müzeleri” konulu bir konferans verecek. Fleming konferansta uzun yıllara dayanan deneyimlerinin yanı sıra, 2008 yılında Avrupa Kültür Başkenti olmaya hazırlanan Liverpool’da müzelerin bu hazırlık sürecine nasıl katıldıklarına ilişkin gözlemlerini de aktaracak.


Müzecilik açısından İstanbul’un önemi hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olan David Fleming, 1995 yılında vakfımızca düzenlenen “Kent Müzeleri Uluslararası Sempozyumu”na da konuşmacı olarak katılmıştı. Fleming’in bu sempozyumda yaptığı sunum Kent, Toplum, Müze adlı kitapta da yer aldı.


DAVİD FLEMİNG?


İngiltere’nin önde gelen müzecilerinden David Fleming, 2001 yılından bu yana Liverpool Ulusal Müzeleri’nin başında bulunuyor. Fleming bu göreve getirildikten sonra, Liverpool’un son yıllardaki en büyük kültür yatırımlarından biri olan, 45 milyon Sterlin değerindeki Into the Future (Geleceğe Doğru) projesini yönetti; Walker Art Gallery’nin yeniden düzenlemesini ve World Museum Liverpool’u (Liverpool Dünya Müzesi) gerçekleştirdi.


Fleming, Liverpool Ulusal Müzeleri Direktörlüğü’ne atanmadan önce 11 yıl boyunca Tyne and Wear Müzesi’nin direktörlüğünü yaptı ve bu kuruma çok sayıda ödül kazandırdı. İngilitere Müzeler Derneği’nin eski Başkanlarından olan Fleming çeşitli hükümet komitelerinde görev yaptı. 2002 yılında Independent on Sunday gazetesi tarafından İngiltere’nin en önemli 10 müzecisinden biri olarak seçildi.


Müzelere yaptığı hizmetlerden dolayı 1997’de İmparatorluk Nişanı’yla (OBE) ödüllendirildi. Müzecilik konusunda yazıları bulunan Fleming, halen Müze Yönetimi Uluslararası Komitesi ve Liverpool Tarihi Miras ve Rejenerasyon Danışma Grubu başkanlıklarını sürdürmekte; özellikle müze yönetimi ve liderlik, kent tarihi müzeleri konularında dünyanın her yerinde konferanslar vermektedir.

789030cookie-checkİngiliz müzeci İstanbul yolcusu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.