İngiliz nükler uzman öldürüldü mü?

Geçen Salı günü ABD, Fransa, Rusya ve İran’ın Tahran’ın nükleer programı konusunda görüşmelerinin sürdürdüğü sırada meydana gelen olayda, BM’de yasadışı nükleer denemeleri ortaya çıkarmakla sorumlu bir kurum olan Kapsamlı Nükleer Deneme Yasağı Anlaşması Örgütü için çalışan nükler uzman Timothy Hampton, 36 metreden fazla bir yükseklikten düşerek yaşamını yitirmişti.

Viyana’daki BM yetkilileri, genç nükler uzmanın ölümünün intihar olduğunu açıklamışlardı ancak, herhangi bir intihar notu bulunamamıştı.

Yapılan ilk otopside Hampton’ın ölümünde şüpheli bir durum olmadığı sonucunda varılmıştı. Fakat otopsi sonucundan memnun olmayan Hampton’ın dul eşi Olena Gryshcuk, kocasının ölümünün şüpheli olduğunu söyleyerek, yeniden otopsi yapılmasını istedi.

“Hamptom, binadan aşağıya atıldı”

İkinci otopsiyi gerçekleştiren Ludwig Enstitüsü’nde görevli Profesör Kathrin Yen, Hampton’ın intihar sonucu ölmediği kanısına vardı. Profesör Yen’in öne sürdüğü teoriye göre; Hampton, 6’ıncı kattaki çalışma odasından 17’inci kata birileri tarafından taşındı ve aşağıya atıldı. Yen’in bu açıklamaları, nükler uzmanın ölümü üzerindeki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Yen, “Benin kanaatim, bu bir intihar değil. Benim tahminim birileri onu üst kata çıkardı ve aşağıya attı. Elimde henüz polis raporu yok. CT taraması yaptık ve boynunda bazı yaralar gördüm ama bunlar bir boğuşma sonucu meydana gelmemiş” dedi.

Öte yandan, yaklaşık dört ay önce de Amerikalı bir başka BM çalışanın aynı binada benzer bir yükseklikten düşerek öldüğü ortaya çıktı.

825980cookie-checkİngiliz nükler uzman öldürüldü mü?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.