‘İngiliz okulları fazla güvenli’

İngiltere’de öğretmenler ve eğitimle ilgili konuları işleyen Teachers televizyonunun yaptırdığı bu ankette, öğretmenlere eğitim sistemiyle ilgili sorular yöneltildi.

Anket sonucunda bir çok öğretmen, sayısız uygulamadan şikayette bulundu.

Bunlar arasında duvara poster asarken gözleri koruyucu gözlük takılması, yapıştırıcıların nasıl kullanılacağına ilişkin beş sayfalık bilgi notu, ıslak çimlerin üzerinde oyun oynanmasına izin verilmemesi gibi maddeler var.

Bazı öğretmenler de öğrencilerin bu güvenlik önlemleri yüzünden, ne güneşin ne karın tadını çıkaramadıklarını söyledi.

Ankete katılanların yaklaşık yüzde 45’i, güvenlik ve sağlık önlemlerinin sadece öğrenciler değil, öğretmenler üzerinde de olumsuz etkileri olduğunu düşünüyor.

Örnek Kurallar
Poster asarken gözlük takmak
Islak çim varsa beden eğitimi derslerini kesmek
Oyun alanında koşmamak
Boğulma riski nedeniyle şeker yiyememek

Ancak katılımcıların yüzde 45’i de bu kuralların o da sıkı olmadığını, öğretmenlerin sadece yüzde 10’u okullarda görülen kazaların son beş yılda arttığını düşünüyor.

Her beş öğretmenden ikisi, uygunsuz davranışta bulunmakla suçlanmaktan korktukları için tek başına bir öğrenciyle aynı odada kalmadığını söylüyor.

Okullarda kesici alet ve silah kontrolleri konusu da öğretmenleri bölmüş görünüyor. Öğretmenlerin yarısı bu tür kontrollerin yapılmasını, diğer yarısı yapılmamasını savunuyor. (BBC)

FOTOĞRAF: Londra’da öğrenciler

823580cookie-check‘İngiliz okulları fazla güvenli’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.