İngiliz polisindeki Türk köstebeğe ceza

Londra Polis’inin verdiği bilgiye göre Türklerin yoğun olarak yaşadığı Haringey bölgesinde görev yaptığı belirtilen Türk kökenli polis 28 Mart 2007 tarihinde hakkındaki iddialar üzerine görevden uzaklaştırıldı.


Türk Mehmet Enver-Yusuf, geçen hafta çıkarıldığı Highgate Magistrates Kraliyet Mahkemesi’nde de elinde hırsızlık mal bulundurmak, polis özel bilgilerini çalmaktan suçlu bulundu. Polis memurunun ayrıca organize suç örgütü bazı Türk çetelerle işbirliği içinde olduğu ve elde ettiği polis özel bilgelerini elindeki polise ait bilgileri kuralları çiğneyerek kendi kişisel çıkarları için kullandığı da suçlamalarda yer aldı.


Mahkeme suçlu bulunan polisteki köstebeğe hırsızlık mal bulundurmaktan 100 Sterlin, polis özel bilgilerini 7 kez çalmaktan 400 Sterlin ve mahkeme masrafı da 55 Sterlin olmak üzere 28 günde ödemesi şartıyla toplam 555 Sterlin para cezasına çarptırdı.


Profesyonel Standartlar Direktörü (Directorate of Professional Standards – DPS) Ash Siddique, suçlu bulunan polis memuru hakkında yaptığı açıklamada, “Mehmet Enver-Yusuf polisin istihbarat bilgilerini kendi amaçları için kullanarak görevini kötüye kullanmıştır. Polis memurunun görevden uzaklaştırılarak ceza alması, Londra polisine bu konuda hoşgörü gösterilemeyeceği mesajı anlamındadır” diye konuştu.


Londra Polis gücünde sayıları 100’ü aşan Türk kökenli polis görev yapıyor ve Türk polisler kendi aralarında sosyal dayanışma için de “Türk Polis Derneği” çatısı altında faaliyet gösteriyorlar.

805940cookie-checkİngiliz polisindeki Türk köstebeğe ceza

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.