‘İngiliz polisinden hakkımı arayacağım’

Polisin Londra Tooting’deki kebapçı dükkanının üstündeki daireye yaptığı baskın sonrasında gözaltına aldığı Bingöllü kebap ustası Hidayet Derya ile Londra’da bulunan Polonya temsilcimiz Alpaslan Düven görüştü.



-Hidayet gecmis olsun. Sağlık durumun nasıl?
-Ruh sağlığım bozuldu diyebilirim. Olup bitenlere hala bir anlam veremiyorum. Her şey kabus gibiydi. Gozaltındayken 4 defa doktor konrolünden geçtim.


-Neler oldu o gece anlatırmısın?
-Ben ve arkadaşım İbrahim temizlik yapmış  dinleniyorduk. Birden dükkanın önünde bir adam belirdi ve eliyle bana gel gel işareti yaptı. Kapıya doğru gittim ve polis olduğunu söyleyen birisi elindeki koca silahı bana doğrultarak elimdeki anahtarı yere atıp ellerimi başımın üstüne koyarak duvara yaslanmamı istedi. Bende dediklerini aynen yaptım. Beni polis aracına bindirdiler ve gerekli açıklamanın polis merkezinde yapılacağını söylediler.


-Diger arkadaşlarını nasıl gözaltına aldılar?
-Polis dükkanın arka girişinden içeri girerek diğer arkadaşlarımı tutuklamış. Ben gözaltına alınırken İslam üst katta yatıyordu. Onuda odanın kapısını kırarak gözaltına almışlar.


-Polis merkezinde neler oldu?
-Polis merkezine getirildiğimizde bize aklınıza gelmeyecek sorular sordular. Tanımadığım bazı kişilerin fotoğraflarını gösterdiler ve tanıyıp tanımadığımı sordular.


– Neler sordular?
Bomba yapmayı biliyor musun? İngiltere’ye ne zaman geldin? Kimleri tanıyorsun? Bazı sakallı ve Asyalı kişilerin fotoğraflarını gösterip tanıyıp tanımadığımı sordular.


-Polisin size karşı tutumu nasıldı?
-Polis fazla katı davranmadı ama ortada bu kadar hırsız, gaspçı ve esrar satıcısı kişiler varken benim gibi vergisini ödeyen ve hiç suçu olmayan birisinin gözaltına alınması çok üzücü. İnsan hak ve özgürlüklerinden bahseden İngiliz polisi insan haklarını ihlal ediyor.


– Şimdi ne yapmayı düşünüyorsun?
– Avukatım aracılığıyla haklarımı sonuna kadar arıyacağım.


 


Serbest bırakılan Türkler’in çalıştığı kebapçı patronu Ahmet Ali, polisin binaya arkadan girerek ilk iş olarak kapalı devre kamerayı durdurduğunu söyledi.

782720cookie-check‘İngiliz polisinden hakkımı arayacağım’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.