İngiliz polisine elektrik şok silahı

İngiltere ve Galler Ülkesi’nde polislere dağıtılacak Taser silahlarının 6.4 metre uzaklığındaki hedefe 50 bin vot gücünde elektrik şoku vererek geçici felce yol açacak güçte tasarlandığı açıklandı.


Uluslararası Af Örgütü yaptığı açıklamada silahın 1 yıllık deneme süresinden kaygı duyduğunu belirtti. Açıklamada, “Silahın ilk kez tanıtıldığı 2003 Nisan’ından bu yana 800 kez kullanıldı ve kullanılan şahıslarda ölüm ve ciddi yaralanma riski yarattığı saptandı. ABD’deki uygulamasında ölümlere yol açtığı biliniyor” denildi. Eski Emniyet Genel Müdürlüğü eski üst düzey komiserlerinden John O’ Connor da aynı görüşü paylaşarak, polislerin iyi eğitimden geçirilmedikleri için silahların tehlikeli olduğunu savundu.


İçişleri Bakanlığı da Taser’i savunarak çalışmaların titizlikle sürdürüldüğünü ve öldürücü silahlara alternatif olarak tasarlandığını açıkladı. Bakanlık, şimdilik 3 bin Taser silahının yalnızca silah taşıma ruhsatı olan polislere dağıtılacağını belirtti. İngiltere’de özel timler dışında polisin silah taşıma hakkı bulunmuyor…

804710cookie-checkİngiliz polisine elektrik şok silahı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.