İngiliz polisine soruşturma genişliyor

Ailesinin talebi üzerine açılan ikinci soruşturmada Londra Emniyet teşkilatının başkanı Sir Ian Blair’in de Menezes hakkında sonradan asılsız çıkan açıklamaları araştırılacak…


Ulusal gazete The Daily Telegraph gelişmeleri şöyle yorumladı:


“Londra polisinin başkanı İan Blair öldürülen kişinin bir terörist değil sivil olduğunu 24 saat sonra öğrendiyse, kaygı duymak gerek. Böyle önemli bir detayı bu kadar geç biliyorsa, bu makamın ne anlamı var? Eğer komuta zincirinde ciddi sorunlar varsa teşkilatın başı olarak bundan kendisi sorumlu olmalı. Bu olay halkın polise inancını sarstı. Soruşturma komisyonu bunu yeniden sağlamak için gereken tüm soruları sormalı.”


MENEZES 8 KEZ VURULDU


Menezes, sekiz kez vurularak öldürülmüştü. Polis hakkındaki şikayetleri değerlendiren, Bağımsız Polis Şikayet Komisyonu (Police Complaints Commission-IPCC) , Emniyet Müdürü Ian Blair ve diğer yetkililerin kamuoyunu yanlış bilgilendirip bilgilendirmediklerini araştıracağını açıkladı.


Polis tarafından vurularak öldürülen Jean Charles de Menezes’in ailesi, polisi yanlış bilgi vermekle suçlamıştı. Menezes, Londra’da Stockwell metro istasyonunda yedisi başından olmak üzere, sekiz kez vurularak öldürülmüştü.


Olayın gerçekleştiği gün Ian Blair, düzenlediği basın toplantısında, vurulan kişinin bir gün önce Londra’da düzenlenen bombalı eylem girişimlerinin ardından yürütülen terörle mücadele operasyonuyla doğrudan bağlantılı olduğunu açıklamıştı. İngiltere Emniyet Teşkilatı, Menezes’in kıyafetleri ve tavırlarının da intihar saldırganı olduğu yönündeki şüpheleri güçlendirdiğini ifade etmişti.


Emiyet Müdürü Ian Blair hakkında bir soruşturma başlatılabilmesi için İçişleri Bakanı Charles Clarke’ın onayı gerekiyor. Polis soruşturma açılmasını memnuniyetle karşıladıklarını ve işbirliği göstereceklerini belirtti.


FOTOĞRAF:  Londra Emniyet Teşkilatı Başkanı Sir Ian Blair


İLİGİLİ HABERLER:


‘Brezilyalı’yı vuran polisler aklanabilir’…


Bakan ve Emniyet Müdürü terleyecek…


Başbakan Blair’den Polis Blair’e destek…


Metropolitan polis metroda sıkıştı…


Brezilya’dan, İngiltere’ye Menezes…


Emniyet Müdürü’ne ağır suçlama…

785600cookie-checkİngiliz polisine soruşturma genişliyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.