İngiliz ırkçılardan Hollanda’dakilere destek

Irkçıların Westminister’deki parlamentosu önünde düzenledikleri gösteri yürüyüşü Unite Against Fascism (Faşizme Karşı Birlik) üyelerinin karşı gösterisine takıldı. Polisin yoğun önlemler aldığı, “gösteriyi protesto” yürüyüşüne İngiltere Halk Cephesi ve Atılım okurlarının da aralarında bulunduğu 500’e yakın protestocu katıldı.

Protestocular “EDL Cehenneme Git” , “ Siyah Beyaz Beraber Dinamitiz” gibi slogan attı. Ablukaya alınan protestocular oturma eylemi yaptı. Daha sonra polis müdahalesi ile yaklaşık 50 kişi gözaltına alınarak nehirin diğer tarafında otobüslerde bekletildiler. Gözaltına alınanlar arasında 5 Türkiyeli bulunduğu ve Halk Cepheli protestoculardan birisinin kolunun polis müdahalesinden dolayı kırıldığı açıklandı.

FAŞİSTLER, FAŞİSTLERİ DESTEKLEDİ

Yürüyüş öncesi birahanelerde toplanan ırkçılar alkol etkisi altında yürüyüşe katıldılar. Irkçı olmadıklarını savunan EDL bundan önceki Stoke’da düzenledikleri yürüyüşte müslüman ve yabancı kişilere saldırıp evlerinin ve arabalarının camlarını kırmıştı. Hollandadaki Freedom Party (Özgürlük Partisi) başkanı Geert Wilders’a destek amaçlıydı. İngiltere Lordlarından Baroness Cox ve Lord Pearson tarafından ülkeye davet edilen Wilders, ‘Fitna’ isimli anti-islamcı filmini göstermeye geldiği Londra’da havalimanında ülkeye sokulmamış ve Hollanda’ya geri gönderilmişti. Irkçıların Türk, Kürt ve Kıbrıslı Türklerin yoğun olarak yaşadığı Stoke Newington’daki yürüyüşünde de “Müslüman Bombacılar Sokaklarımızı terk edin”, “Teslim olmak yok” , “Burka Yasaklansın”, “Cami Yapımlarında için Oylama istiyoruz” gibi dövizler taşımış ve sloganlar atmıştı.

SOL BİRLİK, FAŞİSTLERE GEÇİT VERMEDİ

Polisin olağanüstü güvenlik aldığı yürüyüş öncesi Unite Against Fascism (Faşizme Karşı Birlik) tarafından organize edilen gösteride anti-faşistlerde parlamento önünde karşı gösteri düzenlediler.

TÜRKİYELİ GÖSTERİCİNİN KOLU KIRILDI

1500690cookie-checkİngiliz ırkçılardan Hollanda’dakilere destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.