”İngiliz saçmalığı”

”İNGİLİZLERİN futbolda yenilgiyi hazmedemediklerini hepimiz biliyoruz. Belki de bu ‘futbolun beşiği İngiltere’ sözünden dolayıdır… Ama bu sözün geçerliliği artık günümüzde pek itibar görmüyor. Belki futbolun beşiği İngiltere idi ama şimdi artık boynuz kulağı çoktan geçti bile.. Artık futbol her ülkede İngiltere’den daha kaliteli oynanıyor. Bu nedenle insanın İngilizlerin hala bu tekerlemenin peşine takılıp , yenilgiyi hazmedemediklerine inanması biraz garip olmuyor mu?



11 Ekimde İstanbul’da Avrupa Futbol Şampiyonası Grup Elemeleri için son maçımızı İngiltere ile oynayacağız. Bu maçı kazanmamız bizi finallere doğrudan taşıyacak, İngiltere’yi ise sıkıntıya sokacak. İş son maça kalınca, İngiltere şimdi sahalardan uzaklaşıp, işi çirkin bir rotaya götürmeye çalışıyor. Hemde iğrenç ve çağdaş bir ülkeye yakışmayacak pislikte bir çamur atma ile.. Hani herkes İngilizler’i centilmen sanırdı değil mi? Sanırım bu da geride kaldı.


İngilizler şimdi milli takım teknik direktöründen medyasına kadar Türkiye’yi karalama yarışmasına girdiler. İnsan geçmişlerini hatırlayınca, gülmekten kendini alamıyor.. Peki 1985 yılında Brüksel’deki Heisel Stadı’nda Juventus-Liverpool arasındaki Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası maçında İngiliz taraftarlarının çıkardığı olaylarda ölen 39 İtalyan taraftarının katilleri kimler? Peki 1989 yılında Liverpool-N.Forest maçına gitmek isteyenlerin çıkardığı arbedede 96 kişinin ölümünden sorumlu kimler? Peki, 1975 yılında Leeds United taraftarlarının çıkardığı olaydan, 2002’de Leeds United-Cardiff City arasındaki Federasyon Kupası’ndaki arbededen sorumlu kimler? İstanbul’da Leeds United taraftarlarının çıkardığı kavganın sorumlusu kimler?


Ve tüm bunların sonunda bu takımların ceza aldıklarını da biliyoruz. Şimdi tüm bu gerçekler ortada iken ve de İngiliz holiganlarının ne kadar vahşi yaratıklar olduğunu bilmemize rağmen, İngiltere Milli takım Teknik Direktörü Sven Goran Eriksson’un söylediklerine bir bakın.. ‘Türkiye’ye gitmeyin’ diyor. ‘Orada ölebilirsiniz’ diyor. Zavallı bir insan anlaşılan. Herkesi kendi insanları gibi vahşi, öldüren, parçalayan, kavga eden, olay çıkartan insanlar olarak görüyor, anlaşılan.


İstanbul’da Türk Milli Takımı’na karşı alacağı bir yenilginin zeminini hazırlıyor, anlaşılan.. Böyle zavallı insanlara Türk insanı en güzel cevabı centilmenliği ile verecektir. O zaman bakalım onlarda utanacak yüz görecekmiyiz acaba?


 


 

720660cookie-check”İngiliz saçmalığı”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.