İngiliz Sendika’dan izolasyon karşıtı destek

CWU Yönetim Kurulu’nun, yaptıkları toplantının ardından, Kuzey Kıbrıs halkına uygulanan haksız ambargoların kaldırılması için yapılan ve yapılacak olan kampanyalara destek vermek amacıyla, Ambargolular Derneği’nin faaliyetlerine katılacakları açıklandı.


Dernekten yapılan açıklamaya göre, toplam üye sayısı 250 bini bulan CWU’nun, Ambargolular Derneği’ne desteği yarın resmileşecek.


Derneğin kampanyalarına  destek  sağlanmasıyla ilgili çalışmaların  öncülüğünü üstlenen CWU’nun uluslararası görevlisi John Baldwin, “CWU’nun Ambargolular’a destek vermekten büyük mutluluk duyduğunu” belirterek, “Kıbrıslı Türkler, 40 yıldan beri karşı karşıya kaldıkları uluslararası dışlanmayı hakkedecek hiç bir şey yapmamışlardır. Ambargolular’a verdiğimiz bu desteğin bu önemli kampanyayla ile ilgili kamuoyu oluşturulmasında yardımcı olacağına ve bu desteğin CWU’nun uluslararası dayanışma görevlerine uygun olduğuna inanıyoruz” şeklinde konuştu.


Bunun yanında, CWU’nun Siyasi Danışmanlığını yapan Kıbrıslı Türk Fevzi Hüseyin’in de, ayda bir gün, Ambargolular Derneği’nin lobi faaliyetlerine yardımcı olabilmesi için , CWU tarafından görevlendirildiği belirtildi.


DOĞRUDAN POSTA İÇİN GİRİŞİM


Amabargolular Derneği ve CWU, Kuzey Kıbrıs’a doğrudan posta hizmetinin başlatılması için ortak bir girişim planladıklarını da açıkladılar.


FOTOĞRAF: ‘Embargoed!’ organizatörü İpek Özerim

802070cookie-checkİngiliz Sendika’dan izolasyon karşıtı destek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.