İngiliz seyahat acentelerinin patronundan 3 önemli uyarı

Hırvatistan’ın Dubrovnik şehrinde düzenlenen Travel Convention 2013 adlı etkinlikte konuşan Mark Tanzer, seyahat endüstrisinin önümüzdeki dönemde üç şeyle yüzleşmek ve onlare eğilmek zorunda olduğunu söyledi.

Seyahat sektörüne karşı yıkıcı etkileri bulunan olaylar karşısında seçim yapma noktasında sektörün şımarık davrandığını belirten Mark Tanzer, sektörde faaliyet gösteren oyuncuların ayakta kalabilmesi üç etkeni göz önünde bulundurması gerektiğini ifade etti.

Tanzer üç noktayı şu şekilde açıkladı:

KÜRESEL EKONOMİDEKİ AĞIRLIK MERKEZİNİN DEĞİŞMESİ

Küresel ekonomide güç dengeleri değişiyor. Eski ekonomilerin yerine parlayan yeni ekonomiler var. Bunu anlamak için bölgelerdeki büyüme oranlarına bakmak gerekiyor. 2013 yılında Çin yüzde 8,2, Hindistan yüzde 6 büyürken, Avrupa ekonomisi sadece yüzde 0,1 oranında büyüyebildi. Ekonomik ağırlık merkezi doğuya kayarken, biz batıya yapışıp kalmış durumdayız. Seyahat şirketleri, gelişmekte olan bu pazarlara nasıl gireceklerine odaklanmalıdır.

MÜŞTERİYİ ANLAMA

Seyahat sektörü, bir yandan talebin hızla yükseldiği pazarlardaki müşteriler ile buluşurken, bir yandan binlerce küçük pazarda tüketicinin beklentilerini anlamalı. Ben, seyahat sektörünün bu konsepti kucaklayabilmiş olduğunu düşünmüyorum. Müşteri sizden seçenek istemiyor. Müşteri sizden, istediği şeyi istiyor.

“Y” KUŞAĞI

Seyahat sektörünün son olarak, hayattaki beklentileri ile gerçeklikleri örtüşmediği için mutsuz olan “Y” kuşağı ile buluşmak zorunda. Y kuşağının her bir üyesi, kendisinin özel olduğunu düşünecek şekilde yetiştirilmiş.

Turizmcilerin, kendi müşterileri ile nasıl buluşacağını öğrenmesi gerektiğini ifade eden Tanzer, “Turizmciler bu sorunlardan korkmamalı ancak bunları göz önüne almadan geleceği kucaklayamayacaklarını da bilmeliler” dedi. TurizmGüncel

849350cookie-checkİngiliz seyahat acentelerinin patronundan 3 önemli uyarı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.