İngiliz sitede KKTC reklam anketi

TfL, Rum lobisinin baskısıyla KKTC’nin bu sezonki reklamlarını ‘Toplumun bir bölümünü rencide etme olasılığı’ gerekçesiyle reddetmişti.


Ankete katılarak  TfL şirketinin aldığı kararının yanlış olduğu konusunda oy kullanmak isteyenler ‘No’yu tıklamaları gerekecek.


‘This is London’ sitesi Londra’nın en çok tirajlı iki gazetesi Evening Standart ve Metro gazetelerini de yayınlayan New Medya grubuna bağlı bulunuyor.


HALKIN BİR BÖLÜMÜNÜ RENCİDE EDEBİLİRMİŞ


KKTC Londra Turizm Müşaviri Yılmaz Kalfaoğlu, Açık Gazete’ye yaptığı açıklamada, TfL’e 24 Şubat günü yaptıkları başvuruya hala yanıt alamadıklarını söyledi.


Kalfaoğlu, “Bu sezon reklamlarımızı da İngilizler’in tatil kararlarını verdikleri bugünlerde başlattık. TfL kararı gözden geçirdiklerini söylemişti. Hala gözden geçiriyorlar… Bu arada reklam için belirlenen zamanın da önemi kalmıyor. Bize gerekçe olarak ‘Toplumun bir bölümünü rencide etme olasılığı’ gösterilmişti. Tabii bu anlaşılır bir gerekçe değil… Rum Lobisinin baskısıyla alınmış politik ve saçma bir karar” dedi.


Kalfaoğlu, Rum lobisine rağmen KKTC’ye İngiltere’den giden turist sayısının giderek arttığını belirterek şunları söyledi:


“2004’te KKTC’ye giden turist sayısı 100 bini geçti. 2005 hedefimiz 150 bin… Geçen Ocak ayına kıyasla yüzde 40 artış arttış sağlandı. Bu artış oranı 2003’ten 2004’e geçişte de aynıydı “


PANOLARDAKİ REKLAMLARA DEVAM
KKTC turizm bürosu otobüslerdeki reklam yasağına karşın, sokak panolarına ağırlık verdi.


Tottenham Court Road, Olympia ve Victoria istasyonları ile Kuzey Londra dahil birçok önemli noktaya iki haftalığına yerleştirilen dev posterler için 130 bin Sterlin harcandı.


KKTC, İngiltere’deki reklam atağını pano ilanlarının yanısıra ulusal gazete ve haftalık seyahat dergilerine verdiği reklamlarla sürdürüyor.


FOTOĞRAF: KKTC Londra Turizm Müşaviri Yılmaz Kalfaoğlu

678160cookie-checkİngiliz sitede KKTC reklam anketi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.