İngiliz turistin Türkiye’de eli sıkı

Türkiye’nin ucuz fiyatlı olması İngilizlerin daha uzun süre kalmasını sağlarken daha az para harcamalarına neden oluyor.   


Türkiye’nin geçen yıl İngiltere pazarında gösterdiği gelişmenin, başta İspanya olmak üzere rakip ülkelere göre daha ucuz olması sonucu olduğu belirlendi.


İngilizler yurtdışı tatili için ençok gittikleri İspanya’da ortalama 10 gün kalırken  Türkiye’de  12  gün kalıyor. Buna karşılık İspanya’da günlük ortalama 38 sterlin harcarken Türkiye’de 33 sterlin harcıyor.


TÜRKİYE’DEN UCUZ 2 ÜLKE
Londra Kültür ve Turizm Müşavirliği’nin İngiliz İstatistik Bürosu verilerine dayanarak hazırladığı rapora göre; İngilizler yurtdışı tatillerinde Türkiye’den daha az harcama yaptıkları  iki ülke var. Bunlardan biri eski Yugoslavya biri de malta. İngilizler Malta’da günlük ortalama 27 sterlin harcarken eski Yugoslavya’da 28 sterlin harcıyor.


Bu veriler Türkiye’nin son dönemde İngiltere pazarında gördüğü ilginin de nedenini açıklıyor. Geçen yıl İngiltere’den Türkiye’ye gelen ziyaretçi sayısı yüzde 27 artışla son 10 yılın en yüksek büyümesini gösterdi.


REZERVASYONDA ARTIŞ
Bu arada Türkiye’nin bu yıl da İngiltere pazarında gördüğü talebin arttığı bildirildi. Londra Tanıtma Müşavirliğinin Türkiye’yi satan tur operatörlerinden derlediği verilere göre 2005 yaz rezervasyonları geçen yıla göre yüzde 47 arttı.


Londra Müşavirliğinin raporunda,  1 Mayıs 2004 tarihinden 31 Ocak 2005 tarihine kadar geçen süre içinde, 2005 yazı için yapılan Türkiye rezervasyonları yüzde 47 artışla 344.138’e olarak gerçekleşti.


Satılan Türkiye paket turlarının ortalama fiyatının ise 453 Sterlin olduğu belirtiliyor.
Bu arada sezon öncesi yapılan yaz satışlarında ortalama fiyatların 414 Sterlin, sezon içinde yapılan satışların ise kişi başına ortalama 328 Sterlin olduğuna işaret ediliyor.

1019500cookie-checkİngiliz turistin Türkiye’de eli sıkı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.