İngiliz turistlerde düşüş

Turizm Gazetesi’ne göre; Avrupa seyahat pazarının en büyük pazarı olan Almanya’da 2006’nın durgun geçeceğine ilişkin değerlendirmeler karşısında ikinci büyük merkez olan İngiltere’ye yüklenmeyi hedefleyen Türkiye’nin bu rakamlar karşısında planlarını yeniden gözden geçirmesi gerekecek. 


Türkiye’nin 2006 için umutlu olduğu İngiltere pazarında işler beklendiği gibi gitmiyor. 2006 Türkiye yaz rezervasyonları kasım ayı itibariyle, bir önceki yıla göre yüzde 17 oranında daha düşük gerçekleşti.


Kültür ve Turizm Bakanlığı Londra Tanıtma Müşavirliği sorumlusu Tolga Tüylüoğlu, rezervasyonların ocak ayından  sonra canlanmasını beklediklerini söyledi.


İNGİLTERE UMUTTU


Avrupa seyahat pazarının en büyük pazarı olan Almanya’da 2006’nın durgun geçeceğine ilişkin değerlendirmeler karşısında ikinci büyük merkez olan İngiltere’ye yüklenmeyi hedefleyen Türkiye’nin bu rakamlar karşısında planlarını yeniden gözden geçirmesi gerektiği belirtiliyor.


Londra Tanıtma Müşavirliği’nden edinilen bilgiye göre, 1 Mayıs 2005 tarihinde başlayan ve ekim ayı sonuna kadar geçen 6 aylık dönemde 2006 yazı için yapılan satışları geçen yılın aynı döneminde gerçekleşenlerin yüzde 17 gerisinde kaldı.


KRİTİK AY OLACAK


Şu ana kadar gerçekleşen rezervasyonların 2006 için beklenen toplam rezervasyonların yüzde 15’ine karşılık geldiğini belirten Londra Tanıtma Müşavirliği sorumlusu Tüylüoğlu, bu anlamda düşüşün önümüzdeki dönemde telafi edilebilme olasılığı bulunduğunu söyledi.
Tüylüoğlu, İngiltere için en önemli satış döneminin yılın ilk çeyreği olduğunun bunun da en önemli döneminin ocak ayı olduğunu bildirdi.


 İngiltere’de Türkiye’yi satan tur operatörlerinden First Choice yetkilileri, yeni yıla girerken ortaya çıkan tablonun 2006 için “İç açıcı olmadığını” söyledi.
First Choice yetkilileri, İngiltere’de pazarın genel olarak iyi olmadığını, Türkiye’ye yönelik rezervasyonların ise ortalamanın da gerisinde kaldığını bildirdi.


İngiltere’den yurtdışına yönelik paket tur satışlarından 2006 yaz dönemine ilişkin olanlarında geçen yılın aynı dönemine göre ortalama yüzde 5 gerileme oldu. Pazardaki gerilemenin ülkelere göre dağılımında  İspanya’ya yönelik rezervasyonlardaki gerileme yüzde 1, Yunanistan’da ise yüzde  9 düzeyinde oldu. (www.turizmgazetesi.com)



 


 


 


 



 

786160cookie-checkİngiliz turistlerde düşüş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.