İngiliz turistlerin KKTC ilgisi % 41 arttı

Londra’da faaliyette bulunan Kuzey Kıbrıs Turizm Merkezi’nin, Ekonomi ve Turizm Bakanlığınca yayınlanan istatistiklere dayanarak yaptığı açıklamaya göre, 2003’ün aynı döneminde ülkeyi ziyaret eden Britanyalı turist sayısı 22 bin 600 olarak gerçekleşti.

 

Açıklamada, 2002 yılında Britanya’dan sağlanan yüzde 37’lik turist artışının 2003’te, kaynak yetersizliği ve Irak savaşının yarattığı olumsuzlukla yüzde 8.7’lik artışa gerilediği belirtilerek, 2004’te sonuna kadar 2002 rakamlarının aşılacağı öngörüldü.

 

“İlk altı ayda gerçekleşen bu artış hızının yıl sonuna kadar korunacağı ve turist sayısının100 bin’e yaklaşacağı tahmin edilmektedir” denilen açıklamada, Bu rakamlara Güney Kıbrıs’tan Kuzey Kıbrıs’a geçen Britanya uyruklu turistlerin dahil olmadığı özellikle vurgulandı.

 

Açıklamada, turist sayısında yılın ilk altı ayında sağlanan 9 bin 300’lük farkın, bugüne kadar elde edilen en yüksek rakamsal artışı; %41 oranındaki artışın ise, 1993’den buyana sağlanan en yüksek oransal gelişmeyi temsil ettiğine dikkat çekildi.

 

Açıklamada şu bilgilere de yer verildi:

 

“2004’ün ilk altı ayı sonunda ortaya çıkan başka önemli bir gelişme ise, Birleşik Krallık pazarının, gerek toplam turist sayısı, gerekse otel doluluk oranlarını belirleyen turist gecelemeleri içindeki paylarını bugüne kadarki en yüksek düzeylerine çıkarmış olmasıdır.

 

 

2004’ün ilk altı ay verilerine göre Birleşik Krallık’tan Kuzey Kıbrıs’a giden turistlerin toplam sayı içindeki payı yüzde 29’a; gerçekleşen gecelemeler içindeki payı ise yüzde 45’e yükselmiştir. Bu paylar 2000 yılında sırasıyla, yüzde 16 ve yüzde 26 düzeylerinde bulunuyordu. 

 

Yazılı açıklamada, Kuzey Kıbrıs Turizm Merkezi’nin tanıtım çalışmalarından da övgüyle söz edilerek, şöyle devam edildi:

 

“Kuzey Kıbrıs Turizm Merkezi’nin, geçmiş yıllarda olduğu gibi, Bakanlığın desteğinde, tur operatörleri ile birlikte yürütmekte olduğu tanıtım ve reklam çalışmaları, ayrıca gerek seyahat sektörünün, gerekse tüketicinin bu çalışmalara verdikleri olumlu tepkiler bu sonuca ulaşılmasını sağlayan başlıca etkenler olmuştur.

 

İngiltere’de yaşayan Kıbrıslı Türklerin son yıllarada paket tatillere karşı gösterdikleri yakın ilgi de bu rakamlara ulaşılmasında önemli rol oynamıştır.

 

Kuzey Kıbrıs Turizm Merkezinin bu yılın ikinci altı ayında yürüteceği çalışmalar, Birleşik Krallık pazarında gerçekleştirilen bu olumlu gelişmenin devam ettirilmesi ve turist sayısında ilk altı ayda ulaşılan artış oranının yıl sonuna kadar korunması hedefine yönelik olacaktır.”

 

1093670cookie-checkİngiliz turistlerin KKTC ilgisi % 41 arttı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.