İngiliz Vodafone, Telsim ihalesinde

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF), Telsim’in satış süreci ile ilgili gelinen son aşamaya ilişkin bir açıklama yaptı.


Açıklamada, 13 Aralık 2005 tarihinde açık artırma aşaması gerçekleştirilecek olan Telsim Varlıkları Ticari ve İktisadi Bütünlüğü ihalesi için idari belgelerin teslim süresinin 30 Eylül 2005 tarihinde sona erdiği, ihale şartnamesi gereğince belgesi eksik olan yatırımcılara verilen ek sürelerin de dolduğu anımsatıldı.


Ön yeterlilik için başvuran 15 yatırımcının listesine yer verilen açıklamada, Satış Komisyonu’na sunulan ön yeterlilik belgelerinin incelenmesi neticesinde, Comtel Telekomünikasyon A.Ş.’nin Satış Komisyonu’na sunduğu bazı belgelerin ihale şartnamesine uygun olmadığı görüldüğü ve bu nedenle ön yeterliliği geçemediği tespit edilerek ihale süreci dışında bırakıldığı bildirildi.


TOPLAM 1.3 MİLYON DOLARLIK ÖDEME


Diğer yatırımcıların ön yeterliliği geçerek bundan sonraki ihale sürecine katılmaya hak kazandıkları kaydedilen açıklamada, İhale Şartnamesi gereğince bilgi odası kullanım ücreti ve tanıtım kitapçığı bedeli olarak 100 bin dolar ödeme yapan 13 yatırımcının 10 Eylül 2005 tarihinden itibaren bilgi odasından (fiziksel ve sanal) yararlanmaya başladıkları belirtildi.


Endeks Telekom İletişim Hizmetleri A.Ş.’nin bugün itibariyle bilgi odasından yararlanmak için gerekli girişimde bulunmadığı kaydedilen açıklamada, yatırımcıların mali tekliflerini ve idari belgelerini en geç 5 Aralık 2005 tarihine kadar Satış Komisyonu’na teslim etmeleri gerektiği vurgulandı.


Ön yeterlilik başvurusunda bulunan yatırımcılar ve nihai ana şirketleri:


– Satelko İletişim Hizm.Yat. (Sabancı Holding), Vodafone Telekomünikasyon (Vodafone Group/İngiltere),
– Sistema Telekomünikasyon (Sistema/Rusya), Piramit Mobil Telekom.Hiz. A.Ş. (France Telecom/Fransa),
– Telenor Telekomünikasyon (Telenor Mobil/Norveç), D Telekomünikasyon (Doğan Şirketler Grubu Holding),
– Uluslararası Yat.Telekom. (Emaar Properties/Dubai), Turcal İletişim Hizm. (Baker Commun. Fund II/ABD),
– MTC Telekom.İletişim Hiz.Tic.(Mobile Telekom. Corp./Kuveyt), Endeks Telekom (Otto (gmbh &co kg)/Almanya),
– Güney Telekom. Hizmetleri (National MobileTelecom /Kuveyt), Etisalat Telekomünikasyon (Etisalat/Dubai),
– Orascom Akdeniz İl.Hiz. A.Ş. (Orascom Telecom Holding/Mısır), Comtel Telekomünikasyon (Algurair Investment/Dubai), Koç Bilgi Grubu İl.Tekn.Hiz.A.Ş. (Koç Holding)

784910cookie-checkİngiliz Vodafone, Telsim ihalesinde

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.