İngilizce öğrenebilirim.

İngilizce’de AKICI olabilirim. Benim hedefim AKICI olmaktır. Benim hedefim mükemmel olmak değildir. Benim hedefim tamamen AKICI olmaktır. AKICI olabilirim ve hala hatalar yapabilirim.


İLK ÖNCE, Ben okulda ne öğrendiğimi UNUTMAM gerekir. Ben, TAZE bir başlangıç yapacağım. Gramer kurallarını  UNUTACAĞIM. Kısa sınavları ve testleri UNUTACAĞIM. Hatalar yaptığımı her zaman UNUTACAĞIM. Öğretmenlerimin bana ne öğrettiğini UNUTACAĞIM. Ana dilimi UNUTACAĞIM. Ben kim olduğumu UNUTACAĞIM. Ben yeni bir kişiyim. Ben bir İngilizce konuşanıyım. Ben TAZE  bir başlangıç yapacağım. EĞLENECEĞİM. EĞLENCELİ ve ilginç olan şeyler üzerine ODAKlanacağım. Ben öğreneceğim.


Ben nasıl ÖĞRENECEĞİMİ ÖĞRENECEĞİM. Ben çok DİNLEYECEĞİM. Kendi kendime gitmeye İZİN vereceğim. Ben DİNLEYECEĞİM ve İngilizce DİLİNİN kafama girmesine İZİN vereceğim. Sık sık DİNLEYECEĞİM. Her gün DİNLEYECEĞİM. Aynı içeriği birçok kere DİNLEYECEĞİM. Ben anlamını DİNLEYECEĞİM. Ben kelimeleri ve cümlecikleri DİNLEYECEĞİM. Ben sabah erken DİNLEYECEĞİM. Ben gece DİNLEYECEĞİM.


Ben dili ANLAYACAĞIM. Ben ne işittiğimi ve okuduğumu ANLAYACAĞIM.  Eğer ben ne işittiğimi ve okuduğumu ANLARSAM, ben konuşabileceğim ve yazabileceğim. Ne işittiğimi ve okuduğumu ANLAYINCAYA KADAR, iyi konuşup yazamayabileceğim. Fakat, telaş yok. ANLAMA üzerine çalışacağım. Çok okuyacağım ve özellikle çok dinleyeceğim. İngilizce’nin anlamını ANLAMAK isterim. Ben, gramer kurallarını ANLAMAK istemiyorum.


HER gün bir öğrenme günüdür. HER gün , İngilizce benim beynime GİRİYOR. HER  gün okumak ve dinlemekten ZEVK ALIRIM. Ben ENERJİ ve ŞEVK ile çalışırım. İlginç şeyleri çalışırım ve dilden ZEVK alırım. Eğer dilden ZEVK alırsam  ben gelişeceğim. Dilin kafama GİRMESİNE izin vereceğim. Kendimi itmeye ihtiyacım yoktur. HER gün daha iyi OLUYORUM.
 
Ben  İYİ OLMADIĞIMI  ASLA söylemeyeceğim. Okuduğum ve dinlediğim zaman kendi kendime “HOŞ GİDİYOR!” diyeceğim.  DOĞAL OLARAK ve kolaca öğreneceğim.  Kendime kendime  HOŞ olacağım. SİNİRLİ OLMAYACAĞIM. Eğer bir hata yaparsam,  “ZARARI YOK” diyeceğim. Eğer bir kelimeyi unutursam, “ZARARI YOK” diyeceğim. Ne söylemek istediğimi söylerken sorunum olursa, “PROBLEM YOK” . Ben devam edeceğim.


Kendi kendime İNANACAĞIM.   Ben  kendinden emin olacağım. Kendine güvenen öğreniciler hızlı bir şekilde ilerletir. Kendime saygıyla DAVRANACAĞIM.  Kendi kendime onu iyi yapıyorum DİYECEĞİM. Ne olduğu önemli değil,  devam etmeyi  tam olarak muhafaza edeceğim. THE LINGUIST’i ne kadar çok dinlersem  ve okursam, o kadar iyi anlayacağım. Yakında iyi  konuşmak ve yazmak için  hazır olacağım. Onu kolaylaştıracağım. Başaracağımı biliyorum. Kendime GÜVENECEĞİM ve THE LINGUIST’e GÜVENECEĞİM.


Çevirenin notu: İngilizce’yi İngilizce olarak öğreten mp3 leri içeren CD yi  tekrar tekrar dinleyerek 25 YTL ye en kısa zamanda,  ve en kaliteli bir şekilde rahatlıkla istediğiniz yer ve zamanda sadece DİNLEYEREK öğrenebilirsiniz.


*İngilizce Öğretmeni, Bilgisayar Programcısı, İşletmeci, Y.Müh. Naim Uygun tarafından İngilizce aslından tercüme edilmiştir.


Web sitesi: http://www.pekiyi.150m.com
E-mail : [email protected]

705350cookie-checkİngilizce öğrenebilirim.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.