İngilizce öğrenmek için müziği açın

Hayvan terbiyecisi bir İngilizce şarkı çizelgesini  o anda   kaldırın ve onu  sınıfta çalın!
İyi, bunlar  tüm ülkede 80 ingilizce öğretmeninden fazla  Amerikan İngilizce Dili Eğitim Uzmanları Jennifer R Crandall  tarafından öğretilmekte olan püf noktalarıdır. Amerikan kütüphanesinin salı günü başlattığı iki günlük seminer,  İngilizce’nin öğretimini sınıfta  öğretmenlerin eğlenceli bir şekilde yapmalarına yardım etmeyi amaçlıyor. Okullardan, kolejlerden, üniversitelerden,  ve BEd   kolejlerinden öğretmenler,  bu seminere müştereken katıldılar.


Müzik, İngilizce dinleme yeteneklerini, iyileştirmek, eleştirel düşünmeyi teşvik etmek, tartışmayı cesaretlendirmek ve  herşeyden önce kelimeleri ve dili anlamak için sınıfta kullanılabilir.  İngilizce dili programcılarından kıdemli bir İngilizce dili yetkilisi olan  Crandall, “Bir öğretme aracı olarak müziği kullanmak, konu hakkında öğrenciler  arasında  ilgi üretir. Öğretmenin kullandığı ortama bağlanabilirler ve buradan bilgiyi içselleştirebilirler ve bir telaş içinde unutmazlar “  dedi.  O (bayan)   “Bu teknik, ana okulunda olanlardan  üniversitede olan  öğrenicilere kadar  tüm seviyelerde doğrudan uygulanaılabilir”  diye ekledi.


Crandall’a göre, başlamak için öğretmenler,  yeni kelimeleri tanıtmak ve açıklamak için İngilizce şarkıları sınıfta kullanabilirler. Bir adım daha ileri giderek, öğrencilere şarkı sözlerinin anlamlarını açıklamaları istenilebilir. O (bayan), “ Bu, onlardan    şarkı sözleri üzerine soruları tertip etmesi ve onlardan  çoktan seçmeli cevaplar  hazırlamaları da istemekle  yapılabilir. Bu yöntemle, öğrenci öğrendiğini unutmaya asla yeltenmez. Üstelik, sınıftaki herkesin cevaplarının farklı olmasıyla  öğretmenlerin, eğlenmekte olan ve resmi bir sınava sahip olmayan zayıf öğrencinin kim olduğunu  açıkça anladıklarını öne sürebilirler. ” diye ekledi.


Müzik, sınıfta bir bölümü tanıtırken veya  paket yaparken öğrencilere grameri öğretmekte kullanılabilir.   Crandall , “ diyelim ki eğer bir öğretmen sıfatları öğretiyorsa  yedinci veya  onunca kelimelere  sıfat olması ihtimali olan  bir boşluk koyabilir  ve öğrencilerin  onları doldurmaları istenir.  Ve sınıfta bu şekilde konuyu tanıtabilir veya  paket yapabilir.“ diye ekledi.


Bugünün okul öğrencilerini ilgilendiriyor olan konular bile, müzik içinden verilebilir.  Crandall,    “Eğer, gençliğin  akli dengesizliği hakkında tartışmaya  uğraşırsak,  o zaman, 5-4 kavga ederek  kanadalı bir grup tarafından sınıfa söylenilen “Süper adam ” isimli  bir şarkı takdim edecektim.  Ve, süper adam hakkında ne düşündüklerini soracaktım.  Şarkı, onun  duygularının nasıl bozulduğu ve  onu tartışarak,  farkında olmadan  onların  akli dengesizlikleri hakkında öğrencileri tartışmaya  teşvik ederiz. Ve o  süreçte  sorun hakkında arkadaşlarıyla konuşurlar ve onun  akran grubunda  ferahlama  bulurlar”  dedi.
Fakat konuyu öğretmek için doğru şarkıyı bulmak sıkıcı bir  görev olabilir. O (bayan)  “ Doğru şarkının yerini kesin olarak belirlemek için öğretmen tarafında hayli araştırma çalışmasına ihtiyaç gösterir.  O (şarkı)  bilinmeyen veya popüler olabilir, fakat şarkı sözlerinin onların ileri gitmesine ve  her ne öğretiyor, öğreteceği  veya öğrettiği hakkında açıklamaya  yardım etmesi iyi olur.“  diye ekledi.


Crandall, “Ona girebilecekleri   ”doğru şarkı sözlü”  İngilizce şarkılar bulmak için öğretmenlere yardım eden birçok web sitesi vardır” diye ekledi.  Öğretmenler, internet ve gazetelerde verilen haftalık ilk on içinde yer alan  İngilizce şarkı listesinden şarkılar da  alabilirler.


*İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından İngilizce aslından çevrilmiştir.
Web sitesi:  http://www.pekiyi.150m.com  
E-posta: [email protected]

700020cookie-checkİngilizce öğrenmek için müziği açın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.